© DENNIS RISAGER

Skal du til DTC-finale på Jyllands-Ringen i dag?

DTC-mesterskabet afgøres på Jyllands-Ringen i dag. Jan Magnussen er blandt finalisterne, som kan vinde mesterskabet, der står helt åbent

1. oktober 2017 af Steen Bachmann

Jyllandsringen danner i dag et brag af en finale for flere danske motorsportsklasser, anført af Danish Thundersport Championship. Den tredobbelte mester Jan Magnussen er, trods sin udeblivelse fra afdelingen i København tidligere på året, med i kampen om titlen.

Jan: Fantastisk med spænding

"Igen i år afgøres mesterskabet først til finalen, og det betyder maksimal spænding. De gode point fra Norge sendte os tilbage i kampen om titlen, men jeg skal da indrømme, at den bliver svær for mit vedkommende. Jeg har to konkurrenter foran mig, og for at tage mesterskabet skal jeg køre en fuldstændig perfekt weekend, mens Lasse Sørensen, som fører stærkt på point, skal gøre det modsatte. Samtidig vil Kasper H. Jensen helt sikkert også kæmpe for det. Jeg er slet ikke i tvivl om, at der bliver kamp til stregen, lyder det fra Jan Magnussen.

© Dennis Risager

Jan Magnussen har til sæsonens sidste løb skiftet farve på kørerdragt og racerbil, som optræder i den landsdækkende værkstedskæde AutoPartners karakteristiske blå og røde farver. Racerkøreren har samtidig inviteret 120 gæster fra branchen til ræs på Jyllandsringen.

"Jeg er stolt af, at AutoPartner for tredje år i træk har valgt at supportere Danmarks bedste motorsportsteam. Der har siden teamets start været et fantastisk samarbejde med AutoPartner, Teknicar og grossistkæden au2parts, og jeg håber, at vi kan runde 2017-sæsonen af med at give de mange gæster en finalesejr."

Michael Markussen: Finalen er noget særligt

Jan Magnussen får dog kamp til stregen af sin egen teamkammerat, Michael Markussen. Den 25-årige racerkører fra Kolding sluttede sidste år på en andenplads i mesterskabet, men i år er det ikke muligt for Markussen at kæmpe med om titlen.

"Jeg er ikke tilfreds med, hvordan sæsonen har forløbet. Efter sidste års andenplads var ambitionen at tage den store titel i år, så at ligge på en sjetteplads inden finalen er langtfra optimalt. Når det er sagt, så glæder jeg mig til weekenden. Årets sidste løb er noget særligt, og vi har tribunerne fyldt op med vores fantastiske samarbejdspartnere, som jeg gerne vil forære en pokal. På dén måde er det fint nok, at jeg ikke har noget at forsvare og dermed kan ræse offensivt efter sejren," lyder det fra Michael Markussen.

© Dennis Risager

Formel 4: Går efter sølvet

Formel 4 Danish Championship debuterede som serie i Danmark i 2017, og Magnussen Racing Experience stillede til sæsonstart med to talentfulde unge kørere i form af Christian Rasmussen og Noah Watt.

Med 90 point op til den førende Daniel Lundgaard er mesterskabstitlen uden for Christian Rasmussens rækkevidde, men en andenplads er dog mulig for Magnussen Racing Experience-køreren, der lige nu holder en tredjeplads.

Noah Watt kører løb i udlandet denne weekend.

Tidsplan DTC-finalen

Weekendens DM-Finale på Jyllands-Ringen kan følges live på TV 2 SPORT med interviews fra paddock og meget andet fra søndag kl. 12.00.

Kl. 10.05 – Løb #2 (F4)

Kl. 10.45 – Warmup (DTC)

Kl. 13.05 – Kvalifikationsheat #1 (DTC)

Kl. 14.20 – Løb #3 (F4)

Kl. 15.10 – Gridshow (DTC)

Kl. 15.35 – Kvalifikationsheat #2 (DTC)

Kl. 16.25 – Finale (DTC) 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...