Der var ekstatiske scener i Haas-garagen hos teamchef Günther Steiner & co, da Kevin kunne krydse målstregen efter et heftigt grandprix.

© Haas F1 Team

Sensationel Formel 1-sæsonstart: Sådan scorede Kevin en femteplads i Haas-raceren

5.-pladsen i Bahrains Grand Prix er Kevins bedste resultat med Haas F1 Team siden 2018

21. marts 2022 af Bil Magasinet

Kevin Magnussen gjorde et drømme-comeback i Formel 1, da han søndag sikrede en femteplads i 2022-mesterskabets første afdeling på Bahrain International Circuit. 

Magnussen startede sæsonåbneren fra en syvendeplads efter lørdagens succesfulde kvalifikation og arbejdede sig hurtigt frem til en femteplads allerede på den indledende omgang, pittede for et nyt sæt Pirelli-dæk på 14. omgang, og igen på 34. omgang, før han igen kørte i pit på 47. omgang – 10 omgange inden det ternede flag – da en safetycar blev indsat.

Avancerede to pladser i slutningen

Magnussen var i syvende position under genstarten af løbet, men avancerede to positioner i løbets sidste minutter, da begge Red Bull-biler måtte fortrække til pitlane med tekniske problemer. 

Kevin Magnussen kunne herefter krydse målstregen i sin Haas VF-22 #20 på en femteplads – matchende sit hidtil bedste resultat med Haas F1 Team i 2018 – og sikre 10 mesterskabspoint. 

Teamkammeraten, Mick Schumacher, sluttede løbet lige udenfor pointrækken på en 11. plads.

© Haas F1 Team

Bil og team fungerede virkelig godt

"Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Alt har været crazy denne weekend. Vi havde åbenlyst et rigtig godt løb, og bilen og teamet gjorde det fantastisk fra start til slut. Det var hårdere for dækkene, end vi havde håbet, og jeg pittede lidt tidligere på det første sæt dæk end planlagt," siger Kevin. 

"Til gengæld lykkedes det os at forlænge det andet stint og vende tilbage til den oprindelige dækstrategi. Det var en fantastisk fornemmelse at være tilbage i en position, som teamet fortjener. Vi havde den bedste bil i midterfeltet – jeg kunne se en Mercedes foran mig stort set gennem hele løbet, hvilket siger en del." 

"De sidste omgange efter safetycarperioden var ren sprint, og det lykkedes mig at forsvare min position. Superfedt ræs. Jeg ved godt, at vi fik lidt hjælp af de to Red Bull-racere til sidst, men dén tager vi med. Fantastisk weekend, og kæmpe ros til hele holdet," lyder det fra Kevin Magnussen.

Kilde: Carlos Communication

© Haas F1 Team

Næste Formel 1-løb

Næste afdeling af verdensmesterskabet i Formel 1 2022 er det saudiarabiske grandprix, som afvikles på Jeddah Corniche Circuit den 25.-27. marts.

Følg sæsonen og få baggrund hos Bil Magasinets Formel 1-site BMF1

© Haas F1 Team

Det var den 9. marts 2022, at vi kunne bringe nyheden om Kevins comeback til Formel 1:

Kevin Magnussen er tilbage i Formel 1!

Det er sjældent at en kører får et comeback i formel 1, når han først er røget ud.

I dag er det så meldt ud fra det amerikanske HAAS Formel 1-hold, at Kevin Magnussen gør det umulige, da han for anden gang i sin karriere kommer tilbage i kongeklassen, når han igen skal kører for HAAS Formel 1-holdet.

Det skriver BMF1.

Kevin Magnussen og holdchef, Gunther Steiner, har i det forgangene år haft god kontakt til hinanden, da det var åbenlyst at det ikke var hans ønske, at holdet skulle skille sig af med den hurtige dansker.

Det var penge, der sikrede Mazepin sædet, penge som han ikke længere har til rådighed som en direkte følge af krigen i Ukraine.

I en pressemeddelelse fra HAAS udtaler Gunther Steiner, at han er meget glad for at have Kevin tilbage på holdet, som kommer til holdet med stor erfaring, trods en alder på 29 år.

Kevin Magnussen har tidligere udtalt, at han ikke var interesseret i at køre for et Formel 1 hold igen, efter bruddet med HAAS efter 2020 sæsonen.

Men de nye regler og de nye biler, betyder at Magnussen igen tror på, at han vil have mulighed for at være med i den sjovere ende af feltet, hvorfor han har valgt at droppe alle andre planer og således komme tilbage til Formel 1.

"Kevin er en nøglekomponent for vores succes i Formel 1, hvorfor det har haft stor betydning for os, at kunne indgå denne aftale," udtaler Steiner i pressemeddelelsen.

"Jeg vil gerne takke Gunther Steiner og Gene Haas, for at give mig denne mulighed, som jeg ærligt ikke havde forventet," lyder det fra Magnussen i pressemeddelelsen.

HAAS Formel 1 holdet, vil helt klart få et betydeligt løft, med den erfarne dansker i den ene af deres biler.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...