Sidste års mester Jan Magnussen i front af feltet

© DTC/Ole Sørensen

Så er DTC-bilerne klar til afgang

Auto-G DTC er kun én måned væk! Serien åbner med et actionbrag på Padborg Padborg første weekend i maj

4. april 2013 af Bil Magasinet

Der venter publikum, og tv-seere et adrenalinfyldt motorløb, når sæsonen 2013 får grønt lys på Padborg Park første weekend i maj.

Danish Thundersport Championship, Dansk Motorsports nye kongeklasse, har kun sit første leveår under racerdækkene, men på rekordtid har de farverige racerbiler betaget tusindvis af racerentusiaster.

Udgangspunktet i Auto-G DTC er en rørrammekonstruktion beklædt med silhuetten af en amerikansk muskelbil. Lav, bred og rå. Og for at gøre det hele endnu mere spektakulært, er det i 2013 muligt at vælge mellem tre glasfiberkarrosserier i form af enten den velkendte Chevrolet Camaro, eller de to nye, henholdsvis Dodge Challenger og Ford Mustang.

Tilsæt en driftsikker LS3-motor fra Corvette med 450 hk, en simpel fire-trins manuel gearkasse og vi har en cocktail, der matcher de bedste danske - og internationale racerkørere. Duellerne er hårrejesende tætte og hver omgang en adrenalinpumpende oplevelse. Og det er netop målet med Auto-G DTC; at skabe en racerklasse, der leverer seværdigt motorløb, i seværdige racerbiler, med seværdige racerkørere bag rattet.

Løbene endnu mere actionfyldte
Fra start til slut skal publikum, sponsorer og samarbejdspartnere være underholdt, hvorfor afviklingskonceptet i en DTC-løbsweekend er ændret. Foruden Danish Thundersport Championship vil de to faste supportklasser, Legend Cup og Special Saloon Car, sammen med DM i Drifting, blive det gennemgående underholdningselement krydret med blandt andet action-spækket Rallycross, og naturligvis det traditionsrige gridshow.

Og konkurrencen bliver hårdere end nogensinde. For i fem af de planlagte DTC-afdelinger i 2013, vil Danish Thundersport Championship få selskab af den norske pendant-serie; NTCC, og der vil blive afviklet efter et fælles reglement. Derfor skal Auto-G DTC i 2013 også på besøg på Rudskogen i Norge, som af både kørere og fans, anses for at være en af nordens flotteste racerbaner med sit kuperede baneforløb, og én af nordens længste langsider.

Tællende til mesterskabet er i alt syv løbsweekender, der foruden ovennævnte omfatter besøg ved Classic Race Aarhus, Padborg Park i Sønderjylland og naturligvis FDM Jyllandsringen tæt ved Silkeborg.

Gentlemen. It is time to start your engines!

Auto-G DTC afvikles efter følgende løbskalender:

4.-5. maj Padborg Park

17.-19. maj Classic Race Aarhus

15.-16. juni FDM Jyllandsringen

24.-25. august FDM Jyllandsringen

7.-8. september Padborg Park

14.-15. september Rudskogen, Norge

28-29. september FDM Jyllandsringen

Super John Nielsen i #61

© DTC/Ole Sørensen

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...