Bil Magasinet Formel 1 BMF1 Daniel Ricciardo renault


© Renault F1

Ricciardo tosset på F1: "Fucking idioter!"

Den kendte kører Daniel Ricciardo langer ud efter teamet bag de officielle F1-konti på sociale medier.

12. april 2021 af Jesper Emke Clausen

"Fucking idiots": Det mener Daniel Ricciardo om social media-teamet hos Formel 1.

Daniel Ricciardo er langt fra begejstret for, at ulykker i Formel 1 bruges som underholdning af det officielle F1.

Allerede efter Grosjeans alvorlige brandulykke sidste år gav australieren udtryk for, at det var forkert at vise ulykken igen og igen.

I et interview med square mile gentager Ricciardo sin kritik: "Sidste år postede Formel 1 „Årets top 10 øjeblikke i F1“ på deres sociale medier – og otte ud af de ti var ulykker. Jeg tænkte bare: "I er jo fucking idioter!"

Rent faktisk kan man finde Top 10 Dramatic Moments of the 2020 F1 Season! på Formel 1’s officielle youtube-kanal. - en video hvor over halvdelen af videoerne består af ulykker.

Desuden findes der en ekstra video, der kaldes The 10 Most Dramatic Crashes of the 2020 F1 Season.

Ricciardo har absolut ingen forståelse for, at ulykker skal være underholdning for seerne: "Måske synes 12-årige, at sådant indhold er ret cool, og det er ok, for de ved ikke bedre. Men vi er ikke børn længere. Gør det bedre næste gang,“ udtaler Ricciardo rettet mod F1’s SoMe-team.

© YouTube/F1

Efter Grosjeans ulykke i Bahrain betegnede han Formel 1-tv-produktionen som "ret frastødende” og forklarede: "Sådan som Grosjeans ulykke blev vist igen og igen, var absolut respektløst og taktløst over for hans familie og alle vores familier, som så på.”

Ricciardo har måske ret - set fra et moralsk synspunkt. Men spørgsmålet er også, om ikke ulykker og voldsomme scener i Formel 1 er det, som seerne vil se, og som har bidraget til den myte og det brand, som Formel 1 har udviklet sig til i dag.

Ricciardo har i hvert fald startet en debat, som i fremtiden kan få indflydelse på det, som må vises fra Formel 1-løb.

Læs mange flere Formel 1-nyheder på Bil Magasinets Formel 1-side.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...