le mans k-rejser lune carlsen jens winther jacob kristensen
Stemningen er i top i Le Mans

TV2's Le Mans-crew bor på K-Rejser og modtages her af husmusikeren Lune Carlsen. Til venstre er det bossen Jacob Kristensen.

© S. Bachmann

Reportage fra Le Mans: Danske gæster forlanger mere luksus

Teltene hos K-Rejser er vokset i størrelse, og nu er der også kunder til mobile hotelværelser. Luksus – og humøret! – er i høj kurs i Le Mans

16. juni 2018 af Steen Bachmann

Vil du opleve Le Mans bare én gang i livet, men finder du ikke tanken om at bo i en grøft med 140 fulde englændere attraktiv, har K-Rejser et alternativ. 

Bossen Jacob Kristensen kom første gang med sit koncept i 2005, hvor han kombinerer klassisk charterrejse med en komplet Le Mans-oplevelse.

Teltene bliver større

Bil Magasinet har været gæster hos Jacob & co. de seneste 10 år, og vi har noteret en bemærkelsesværdig forandring i lejrens opbygning. Det første år K-Rejser var på Le Mans i 2005 var der kun de små tomands igloer, som er okay til at overnatte i, men ikke ligefrem byder på luksus.

Siden er der kommet større telte til, og i år udgør de små igloer kun en mindre del af teltene på den store K-Camp, der er placeret centralt i den indre del af det enorme baneområde ved Le Mans.

Tom K Vej, K-Camp i Le Mans
Tom K Vej, K-Camp i Le Mans

Det første år i 2005 var der kun de karakteristiske igloer i K-Camp, men nu er de i mindretal. Gæsterne vil have mere luksus og større telte.

© S. Bachmann

IT-konsulent Thomas Ebert har været med til den store opgave med at organisere K-Rejsers to lejre i Le Mans siden 2006.

"Vi bliver bedre og bedre til at give gæsterne en god oplevelse. Det har lige fra starten været Jacob's idé, at der skal være rent, at skraldespandene skal tømmes, og at der skal være mad i en god kvalitet, som gæsterne kan forstå," siger han til Bil Magasinet.

Thomas Ebert
Thomas Ebert

Thomas Ebert har kone og to børn på tre og seks år, men de 10 dage han er væk til Le Mans ligger fast i kalenderen.

© S. Bachmann

Thomas flyver til Paris sammen med Jacob Kristensen og to øvrige nøglemedarbejdere lørdag før Le Mans-ugen, hvor de lejer biler og kører til lejrene i Le Mans.

Her stiller en lokal entrepenør de store madtelte op, men herudover transporteres alt fra Danmark. Der skal trækkes strøm, de mange toliet- og badvogne skal kobles til, og der skal to store køkkener op at køre.

Arbejdet varetages af 120 frivillige i alle aldre, de såkaldte smølfer. 

Håndværkersmølferne står standby
Håndværkersmølferne står standby© S. Bachmann

"Smølferne ankommer med personalebussen mandag morgen, og så er det vores opgave at motivere og organisere dem. Der er en fantastisk holdånd, og alle arbejder for at give gæsterne en god oplevelse. Hvis en vagt er udløbet, og der er brug for hjælp en time mere, springer vores folk i den blå trøje uden at blive spurgt. Alle er fokuserede på gæsternes oplevelser," fortæller Thomas.

De frivillige er væk hjemmefra en hel uge, men de får Le Mans-oplevelsen – og det har aldrig været et problem at skaffe frivillige hænder. 

Kokken arbejder
Kokken arbejder

Køkkenet gør klar til de 950 gæster i den ene af K-Rejsers lejre

© S. Bachmann

K-Rejser har egne kokke, køkkenmedhjælpere, barpersonale, elektrikere, vvs-folk, rengøringsteam, og vagter. Alle arbejder efter nøje tilrettelagte vagtplaner.

Lejrene er indhegnet, og der er 24 timers kontrol med hvem der går ud og ind af porten. Vi fra Bil Magasinet går fra både kamera og computere, for det er som at være på ferie med sin familie, og der er aldrig rapporteret ét eneste tilfælde af tyveri på K-Rejsers lejre.

Der bliver drukket monumentale mængder af øl og alkohol til festerne torsdag og fredag, men på 13 år er der kun registreret ét tilfælde af tumult: Det var mellem to personer, der var gift (og det var konen, der startede).

Hotelværelse
Hotelværelse

TV2's crew og Tom Kristensen er blandt gæsterne, der har booket et hotelværelse i år i form af en luksusskurvogn med to, tre eller fire senge.

© S. Bachmann

"Målet er, at du skal ankomme, sætte din taske fra dig, og slappe af. Det er jo en ferie for vores gæster, så derfor skal de behandles som om, de er på ferie. Vi tager imod dem ved busserne og når de stiger ud af deres bil, for det er en del af pakken, at der er styr på tingene," siger Thomas Ebert.

K-Rejser på Le Mans

K-Rejser er stiftet af Jacob Kristensten og hører hjemme i Hadsten nord for Aarhus.

Rejsebureauet tilbyder pakkerejser til Le Mans og Formel 1.

Man kan købe en rejse med alt inklusive i fire former for ophold:

* Tomands iglo
* DeLuxe telt light
* DeLuxe telt
* Hotelværelse med 2-4 senge, strøm, lys og en dør, der kan låses

* Der kan vælges mellem bus-, fly- og kør selv-rejser

Man godt tage på motorsportsrejse med en vis stil.

© S. Bachmann

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...