Copenhagen Historic Grand Prix Tom Kristensen 2018
© Frederik Hauschildt

Vil du have en highspeed-tur med Tom Kristensen bag rattet?

Navne som Tom Kristensen, Jan Magnussen og Michelle Gatting står på siden af de biler, du kan få en tur i til dette års Copenhagen Historic Grand Prix

2. august 2021 af Frederik Hauschildt

Velkommen til Race for Riget

Race for Riget er den del af Copenhagen Historic Grand Prix, hvor drømmene for alvor går i opfyldelse. Her kan du købe passagerture i nogle af tidens mest avancerede racerbiler, og med nogle af den danske motorsports allerstørste helte.

Bedst af alt er dog, at du kan gøre det med god samvittighed: Overskuddet går nemlig til Rigshospitalets BørneUngeProgrammet.

Hvem kan du møde?

Som ambassadører for Race for Riget står Jan Magnussen og Tom Kristensen. De to racerkørere er blandt de allermest vindende i Danmark, og har erfaring i alt fra NASCAR til F1.

Se de mest interessante kørere nedenfor.

Jan Magnussen

For 3.000 kr. kan du komme i sædet til højre for Jan Magnussen, når han giver den gas på gaderne omkring Grøndal Centret. Jan er en af de danske kørere, der har allerflest sejre under bæltet, og det endda i 24-timers løb som Daytona og Le Mans.

Tom Kristensen

Mr. Le Mans har ikke fået tilnavnet for sjov - den danske kører har sejre i mange serier over hele verden, men i 24-timersløbet ved Le Mans er han den mand, der har allerflest sejre. Ni gange har Tom sejret på den franske bane siden 1997, og seks af disse var endda i træk.

Jesper Carlsen

Jesper Carlsen har stor erfaring som racerkører igennem flere forskellige racerserier. Dertil har han været Kevin Magnussens højre hånd i Formel 1. Carlsen kendes dog bedst fra TV, hvor han har kommenteret løbsserier som Le Mans og stået som vært i den danske adaptering af TopGear.

Marco Sørensen

Er du interesseret i motorsport, har du med statsgaranti hørt vendingen 'The Dane Train', der beskriver et hold af Aston Martin-kørere, som hovedsageligt består af danskere. Togkonduktør er Marco Sørensen, der flere gange har kørt GTE-lokomotivet i mål til sejr.

Michelle Gatting

Motorsporten åbnes gradvist for kvinder, og blandt dem, der udvider denne tendens er Michelle Gatting. Hun har deltaget flere gange i 24-timers Le Mans, Porsche Carrera Cup, European Le Mans og den udgående serie, DTC, hvor hun var den første kvinde med en løbssejr.

Du kan finde den udførlige liste over kørere, og finde ud af hvilke biler de skal køre, her.

Copenhagen Historic Grand Prix Tom Kristensen 2018
© Frederik Hauschildt

Kører også Pro-Am

Mange af ovenstående kørere skal også kæmpe om sejren i CHGP's traditionsrige Pro-Am racerløb. Traditionen tro gæstes dette af Prins Joachim, der på amatør-holdet kæmper sammen med førnævnte professionelle kørere om en sejr i retro-racerbiler.

I modsætning til Race for Riget, får kørerne i Pro-Am-ræset lov til at kæmpe mod andre kørere om en rigtig præmie. Det giver blod på tanden og et tæt ræs hvor kørernes talenter for alvor får lov at udfolde sig.

Nedenfor kan du se klippet af Pro-Am-finalen, der blev kørt sidste gang, CHGP blev afholdt.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...