© AUTOSPORT IMAGE

Power kvinder: Christina Nielsen og hendes 3 kvindelige kolleger sætter hurtigste tid i Daytona

Året starter forrygende for Christina Nielsen, som i weekenden deltog i forberedelserne til 24 Hours of Daytona med sit nye team. Her sluttede hun af med weekendens hurtigste tid i det benhårde GTD-felt.

7. januar 2019 af Bil Magasinet

26-årige Christina Nielsen har i 2019 skiftet sin Porsche 911 GT3 R ud med en Acura NSX GT3 Evo og skal i første omgang hjælpe det amerikanske Caterpillar-sponsorerede team med at vinde det prestigefulde 24-timersløb i Florida Beach. Dette sammen med den britiske tidligere DTM-, Champ Car- og NASCAR-kører Katherine Legge samt brasilianske Bia Figueiredo og schweiziske Simona De Silvestro.

Den traditionelle prætest, ’Roar Before The Rolex 24’, som blev afviklet i weekenden, var Christina Nielsens første møde med sit nye team. Opgaven var at teste forskellige setups på bilen og ikke mindst forsøge at vinde prækvalifikationen, som traditionelt giver vinderne mulighed for selv at vælge garage i pitlane og paddock – hvilket lykkedes, da den gule og sorte Acura satte tiden 1:45.537 minutter på femte og sidste omgang i den 15 minutter lange kvalifikationssession.

© IGNITE MEDIA

Christina Nielsen: Vi har et stærkt hold

– Bilen føles virkelig god, selv om jeg ikke fik så meget tid i sædet, som jeg kunne bruge, da vi jo er fire kørere på holdet. Generelt gik testen godt, og vi har stadig nogle træningssessions til gode i dagene op til 24-timersløbet. Jeg ser virkelig frem til løbet, hvor vi for alvor kan komme ind i en rytme og forhåbentlig være endnu stærkere. Umiddelbart synes jeg, at vi har et rigtigt stærkt hold uden svage led, lyder det fra en henrykt Christina Nielsen.

– Det var fedt at være tilbage på Daytona! Selv om IMSA-serien byder på en ekstrem kort off season, hvor man har virkelig travlt med at få det hele på plads, så er ’The Roar’ den fedeste måde at starte året på. Især, når det går så godt, som det gjorde for os i denne weekend. Jeg kan ikke sige andet, end at jeg er meget forventningsfuld og føler, at jeg befinder mig i et stærkt og meget professionelt team.

Christina Nielsen var ikke den eneste dansker, som brillerede på Daytona International Speedway i weekenden. I den hurtigere GTLM-klasse lykkedes det nemlig også for Corvette-køreren Jan Magnussen at vinde prækvalifikationen sammen med Antonio Garcia og Mike Rockenfeller.

Christina Nielsen, som alene de seneste tre sæsoner har være på IMSA-podiet hele 19 gange – inklusive suveræne sejre i store løb som 12 Hours of Sebring og sekstimersløbet på Watkins Glen – stiller for sjette gang i karrieren op til 24 Hours of Daytona. Løbet afvikles i weekenden den 26.-27. januar. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...