© Henrik Sørensen

Oplev skriget fra en Formel 1 til Aarhus Classic Race søndag

Den store motorsportsfest ved Tangkrogen fortsætter søndag - her forklarer bossen Mike Legarth, hvad du kan forvente

19. maj 2019 af Bil Magasinet


Classic Race Aarhus har denne weekend fornemt besøg af seks Formel 1-racere.

Tre af dem er af modellen Williams FW29, som kørte i 2000’erne med blandt andet Nico Rosberg rattet. Rosberg blev senere verdensmester i Formel 1, og denne bil har helt sikkert været med at give ham den erfaring, det kræver.

Udover Williams-racerne kører der også en BAR 007, som var med i sæsonen 2005. I denne type bil har blandt andet Jenson Button fræset rundt på verdens mest kendte racerbaner.

Og så er der en Shadow DN11 fra 1980, som Tom Kristensen kører i til Classic Race Aarhus. Tom K er selvfølgelig bedst kendt for sine ni Le Mans sejrer, men få er nok klar over, at han også har haft lidt med Formel 1 at gøre. Tidligere har han nemlig testet biler for de tre teams BAR/Tyrell, Minardi og Williams.

Den sidste F1 racer er en Lola T96/50, som vejer omkring 540 kg.

Se programmet for Classic Race Aarhus søndag

Lars Løkke, Tom K og direktør for CRAA, Mike Legarth
Lars Løkke, Tom K og direktør for CRAA, Mike Legarth© Henrik Sørensen

Hvad er planen?

"Den er at afholde tiårs jubilæum for Classic Race Aarhus på en måde, så gæsterne går hjem og tænker: "Det var ligegodt dælens!" De skal have en oplevelse af, at det var meget større og bedre, end de havde forventet," siger direktør for Classic Race Aarhus, Mike Legarth til Bil Magasinet.

Hvad foregår der?

"Vi afholder et motorsportsevent, der er et tilløbsstykke for alle aldre af gæster og for turister fra hele verden. 1000 frivillige, 300 deltagende motorsportsteam og forhåbentlig mere end 40.000 gæster vil opleve en motorsportsfest, der skaber en ekstra omsætning for hoteller, restaurationer og andre brancher i Aarhus på mindst 10 mio. kr. Det skal være en både spændende og dramatisk weekend."

Tag hele familien med til Aarhus

Er det et familiearrangement?

"Ja, for vi har de seneste år gjort meget ud af, at der er noget for alle. Børnene har deres eget område med legeplads, klatrebane, gæsteoptræden af The Flying Superkids fra Aarhus og en musikscene for børn med Mek Pek som vært. De ældre kan slentre gennem Goodwood Street med tidstypiske stande og udklædning, og for motor-tosser er her konstant underholdning på banen for både øjne og ører. Man kan opleve kørere fra hele verden og vores egne Tom Kristensen, John Nielsen, Jan Magnussen og mange flere."

Hvad betyder sikkerheden på banen?

"Sikkerheden og beredskabet har topprioritet. Banen er bygget efter FIA's internationale forskrifter, og der afvikles løb i forskellige internationale klassiske mesterskaber såvel som i den danske DTC-serie."

Er det rigtigt, at de klassiske Formel 1- biler bliver begrænset på grund af naboklager over støjen?

"En måned før løbsweekenden fik vi pålagt en ny og lavere støjgrænse af kommunen, ja, men det er ikke noget, der vil kunne høres af det utrænede øre. Der bliver givet gas i alle klasser, og jeg garanterer, at du vil kunne opleve racerbiler for fuld skrue."

Skal du selv køre i år?

"Ja, jeg deltager i min De Tomaso Pantera GTS. Det er en centermotorbil med en 580-hestes V8'er, så den kan godt være lidt livlig, men det gør ikke noget, bare man er over den!"

Mere info hos Classic Race Aarhus

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...