Op i himlen ved Munkebjerg

Dansk motorsports svar på bjergetaperne ved Tour de France finder sted d. 9. august tæt på Vejle

25. juli 2014 af Steen Bachmann


Det er ikke uden grund, at Munkebjerg Hillclimb ved Vejle Fjord regnes for landets smukkeste motorløb. Med start nede ved fjorden gælder det om for deltagerne at køre deres historiske biler fra perioden 1920-1986 hurtigst op ad serpentinevejen til målet ved Munkebjerg Hotel.

Løbet er så populært, at man i år atter åbner hele to konkurrencer, Munkebjerg Sprint lørdag den 9. august og Munkebjerg Hillclimb søndag den 10. august. Begge løb tæller til det åbne mesterskab i Hillclimb.

Sprintløbet lørdag eftermiddag køres på en 1,2 km lang rundbane ved Bugattivej i Vejle, mens selve det legendariske Munkebjerg Hillclimb om søndagen har løbscentrum i Munkebjerg Hotels park, hvor mere end 80 til dels meget sjældne, historiske biler holder klar. Tilskuerne kan bevæge sig rundt langs hele banen fra fjord til bjerg ad afmærkede stier, eller man kan beskue bilerne i ryttergården i Munkebjerg Hotels parkanlæg.

Let parkering for tilskuere med gamle biler

På Munkebjerg Hotels parkeringsområde nær ryttergården er der indrettet en plads udelukkende for parkering af tilskuernes egne historiske biler. Classic Car Park er for biler fra før 1987. Det betyder gode forhold for tilskuere med klassiske biler.

Flot deltagerfelt

Munkebjerg Hillclimb er kendt for at byde på en vifte af yderst seværdige og spændende biler lige fra 1920ernes Bugatti og Alvis grand tourismobiler til 1970ernes vildeste rallybiler. Fra årene lige efter Anden Verdenskrig vil man kunne møde biler som MG TC, Citroën b 11 og Jaguar XK 140 Coupe.
Deltagerlisten vokser dag for dag, og det fremgår, at løbets tidligere vinder Jan Sørensen fra Hammel er tilbage i sin Opel Manta 400 fra 1982. Han får dog hård konkurrence af sjællænderen Per G. Hansen i en Porsche 911 RS fra 1976. De to er allerede nu blandt løbets favoritter.

Hillclimb eller bjerg/bakkeløb er især populære i England og USA, men den internationale motorsportsorganisation FIA har også en europæiske meterskabsserie med 12 afdelinger.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...