Gadebanen i Göteborg bliver en af de baner, som kommer til at indgå i det kommende Scandinavian Touring Car Championship.© bilmagasinet.dk

Nyt nordisk mesterskab for standardvogne

Danske DTC og svenske STCC slår sig sammen i ny superliga fra 2012

13. august 2010 af Steen Bachmann

Kraftigere biler, lavere omkostninger, sportslige forudsætninger, stærkere miljøprofil og et grænseoverskridende mesterskab - det lover Bob Huzell, administrerende direktør for STCC AB i Sverige, og Peter Elgaard fra DTC Motorsport A/S i Danmark. Fra og med 2012 kommer et nyt teknisk reglement til at gælde, og allerede fra den kommende sæson køres Scandinavian Touring Car Championship som et internationalt mesterskab.

”Vi har udarbejdet et koncept, som baserer sig på de ønsker, som aktører i Sverige, Danmark og Norge har fremført,” siger Bob Huzell. ”Nu skaber vi helt nye kommercielle forudsætninger i hele Skandinavien for at drive motorsport på højt niveau.”

Det nuværende reglement, Super 2000, har været succesfuldt, men samtidigt har omkostningerne for deltagerne vokset. Både Swedish Touring Car Championship og Danish Touringcar Championship har erkendt behovet for at reducere omkostningerne for deltagerne, og det er på den baggrund, at muligheden for et samarbejde over grænserne gennem et skandinavisk mesterskab opstod.

”Vi indså hurtigt mulighederne for at finde en fælles løsning,” siger Peter Elgaard fra DTC Motorsport A/S. ”Samtidig med at vi opnår omkostningsbesparelser i samarbejdet, ekspanderer vi den geografiske og kommercielle platform - vi har et utroligt stærkt koncept for fremtiden.”

Første gang den danske DTC-serie og den svenske STCC-serie mødtes i år var ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen. Til næste år bliver de to serien til Scandinavian Touring Car Championship

© bilmagasinet.dk

Fra og med årets sæsonafslutning kommer Peter Elgaard til at indgå som dansk repræsentant i en fælles Scandinavian Touring Car Championship-organisation, og de danske og svenske mesterskaber kommer til at ophøre som selvstændige mesterskaber. Løbene bliver arrangeret i de nordiske lande, og i 2012 vil det nye tekniske reglement være gældende. Hele satsningen har støtte fra både det danske og det svenske bilsportsforbund.

”Vi stiller os helhjertet bag dette initiativ. Sammen med forbundene i de øvrige lande, som indgår i NEZ-området - FIA’s North European Zone - samt løbsarrangørerne vil vi arbejde for, at mesterskabet får succes,” siger Bo B. Nielsen, sports- og udviklingschef hos Dansk Automobil Sports Union.

Svenska Bilsportsforbundet har siden 1996 givet Swedish Touring Car Championship status af svensk mesterskab, og støtten til det nye mesterskab kommer til at blive lige så stærkt.

”Svenska Bilsportsforbundet stiller sig bag satsningen omkring satsningen med Scandinavian Touring Car Championship,” siger Kåge Schildt, formand for SBF. ”Et skandinavisk mesterskab sammen med det nye tekniske reglement vil få en positiv betydning for svensk og skandinavisk motorsport.”

I midten af august vil STCC AB og DTC Motorsport A/S give teamene yderligere informationer om det nye reglement, og i forbindelse med finalen i Scandinavian Touring Car Cup på Ring Knutstorp ved Helsingborg den 17.-18. september vil det nye koncept blive præsenteret i detaljer for teams og presse.

Tekst & foto: Morten Alstrup

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...