Ny racerbane gør København klar til Formel 1

Racerbanen omkring Bellahøj Park kan efter kommunal godkendelse udvides til international længde. Det åbner for helt nye muligheder!

5. maj 2017 af Mathias Brandt

Der er højt humør hos arrangørerne bag Copenhagen Historic Grand Prix. Glæden skyldes, at man i denne uge modtog en godkendelse fra Københavns Kommune, som giver mulighed for at udvide det eksisterende baneforløb omkring Bellahøj Park. 

Den knap 2,4 km lange racerbane tages i brug første weekend i august, når Copenhagen Historic Grand Prix afholder den årligt tilbagevendende begivenhed for klassisk motorløb i København.

– Det er med stor entusiasme, at vi har konstateret, at Borgerrepræsentationen og efterfølgende Teknik- og Miljøudvalget har godkendt vores anmodning om en baneforlængelse. En forlængelse af det eksisterende baneforløb betyder, at Copenhagen Historic Grand Prix fremadrettet har mulighed for at afholde motorløb af internationalt format og godkendelse, udtaler administrerende direktør for Copenhagen Historic Grand Prix, Jens Peter Lange.

København i internationalt selskab

Organisationen bag arrangementet arbejder på at få lov til at afvikle et mesterskabstællende løb i den europæiske serie for historiske Formel 1-biler, der også kører løbsafdelinger på store internationale racerbaner som Silverstone i England og Nürburgring i Tyskland.

Jens Peter Lange påpeger, at når banen forlænges, åbner det op for mange nye spændende muligheder og tiltag, hvor arrangementet kan udvides med nye løbsklasser. 

Der vil blive plads til flere spændende historiske motorsportsklasser, som vil være med til at tiltrække øget opmærksomhed til hele arrangementet, som både er til gavn for tilskuere såvel som løbsdeltagere.

Over de seneste år har Copenhagen Historic Grand Prix oplevet en markant stigning i tilskuerantallet med mere end 33.500 glade bilentusiaster på Bellahøj Park i 2016.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...