© Privatfoto/Lars Kruse

Nürburgring omdøber sving og opkalder det efter Sabine Schmitz

Navneskiftet er en hyldest til den afdøde racerkører, som desværre tabte kampen til kræft tidligere dette år.

23. juni 2021 af Frederik Holck

En legende på Nürburgringen

Sabine Schmitz har sat store spor i racerverdenen. Hun vandt “Nürburgring Endurance Series” tilbage i 1998, dengang løbsserien var kendt som VLN. Sabine Schmitz er også den første og eneste kvinde, som har vundet “Nürburgring 24 Hours”, som hun vandt i både 1996 og i 1997. Derudover har hun kørt cirka 33.000 omgange på Det Grønne Helvede, heriblandt en meget kendt omgang i en Ford Transit, i forbindelse med hendes optræden i TopGear. Sabine Schimtz blev ofte set bag rattet i en E60 BMW M5, også kendt som “Ring Taxi”, en bil som hun har kørt flere tusind omgange i.

Vi mistede desværre Sabine Schmitz til en aggressiv kræftsygdom i marts.

Født til ræs

Der er ingen tvivl om, at Sabine Schmitz er en dygtig racerkører, og at hendes præstationer taler for sig selv. Det er heller ikke just besynderligt, at Sabine Schmitz har præsteret så flot på netop Nürburgringen. Sabine Schmitz er nemlig vokset op lige ved siden af den verdenskendte bane. 

Det er af samme årsag ikke et helt tilfældigt sving, som fremover hedder Sabine-Schmitz-Kurve. Svinget, som tidligere blev kaldt Nordkehre, er det første sving, man møder, når man drejer af fra Grand Prix-delen af Nürburgring, ind på den såkaldte Nordschleife. Nordkehre ligger lige op af Nürburg, som er den by, hvor Sabine Schmitz voksede op.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...