© DASU

Nu skal motorsport på skoleskemaet

Det er på tide, at matematik og motorsport går hånd i hånd på skoleskemaet. Det mener DASU, der sammen med kommunale folkeskoler giver grønt lys til nyt skoleprojekt.

18. september 2018 af Jacob Dalby

Hvad lærer eleverne?

Læringen kommer fra den store mængde data, der er forbundet med motorsporten og som giver mulighed for at kombinere fag som matematik, fysik, historie, samfundsfag og idræt. Efter de unge har trykket på speederen er det tilbage på skolebænken for at arbejde videre med dataene.

”I DIF mener vi, at idrætten skal påtage sig et samfundsansvar – blandt andet ved idrætten engagerer sig i åben skole-samarbejdet. Dette projekt kombinerer glæden ved at dyrke idræt med muligheden for at bruge idrætten til at skabe inspirerende læring i folkeskolen. Jeg er slet ikke i tvivl om, projektet bliver til gavn for eleverne, motorsportsklubberne og det danske samfund,” siger Mikkel Nørtoft Magelund, der er leder for bredde og motion i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Målet er, at sporten skal fremme elevernes interesse for de naturvidenskabelige fag og forhåbentlig også interessen for at søge ind på erhvervsuddannelserne.

Støtte fra Villum Fonden

Gennem støtte fra Villum Fonden, der har til formål at bringe dagslys, frisk luft og et bedre miljø ind i hverdagen har det været muligt at lave samarbejde med en række motorsportsklubber.

”Med bevillingen får vi mulighed for at vise, hvad motorsporten kan bidrage med til samfundet, ud over den rene underholdning, som sporten jo giver os. Forhåbentlig kan projektet få flere til at vise interesse for erhvervsuddannelserne, så både sporten, erhvervslivet og skolerne landet over kan få gavn af dette projekt,” siger Ture Hansen, generalsekretær i DASU.

Projektet er et fire ugers undervisningsforløb, hvor elever og lærere skal ud på gokartbaner og prøve sporten af. ’Hestekræfter – motorsport på skoleskemaet’ tilbydes skoler landet over fra 1. januar 2019.

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.