© Haas F1 Team

Nu er det afgjort: Kevin rykker en plads frem efter USA's Grand Prix

Kevin Magnussen sluttede som nier i Formel 1 Grand Prix på Circuit of The Americas, men efter løbet blev han rykket en plads frem og sikrede dermed fire VM-point

24. oktober 2022 af Bil Magasinet

Kevin Magnussen og Haas F1 Team hentede fire mesterskabspoint efter et dramatisk ræs på Circuit of The Americas i Austin, Texas, hvor danskeren sluttede på en niendeplads og efterfølgende blev rykket frem til en ottendeplads.

Kevin blev på de samme dæk

Kevin Magnussen startede det 56 omgange lange Formel 1-løb fra en 13. plads på hard-dæk og mistede positioner på første omgang, da et sammenstød mellem to konkurrenter skabte kaos i første sving. 

Danskeren skiftede til medium-dæk på 18. omgang under safetycar og kørte resten af løbet på samme sæt dæk.

Denne strategi gjorde det muligt for Kevin Magnussen at kæmpe sig frem til top-10, hvor han sluttede løbet på en niendeplads efter en heftig sidste-omgang-kamp om ottendepladsen med den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel.

© Haas F1 Team

"Jeg er enormt glad! Tidspunktet kunne ikke være bedre. For teamet er det enormt vigtigt at få point i et amerikansk grandprix. Samtidig er det stort, at vi lykkedes med det i samme weekend, som vi har annonceret et stort sponsorat med MoneyGram. Selvfølgelig er jeg skuffet over at miste en position til Sebastian (Vettel, red.). Men det overskygger ikke, at vi sluttede med et resultat, som vi ikke turde drømme om ved løbsstart. Det lykkedes kun på grund af den ét-stops-strategi, som teamet lagde. At et så lille hold kan ende op i en kamp som den, vi udførte i dag, er fantastisk," lyder det fra Kevin Magnussen.

Niendepladsen udløste to VM-point til Kevin Magnussen. Efter løbet blev danskeren imidlertid rykket frem til en ottendeplads grundet en straf til Alpine-køreren Fernando Alonso, hvilket giver Kevin Magnussen fire VM-point med fra Texas.

Følg Formel 1-sæsonen hos Bil Magasinets Formel 1-hjemmeside BMF1

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...