Nervepirrende video: Slip rattet – her tester de førerløse racerbiler for fuld fart

Roborace er en ny racerserie. Her styres alt af ingeniører og computernørder, som skal forsøge at få bilen først over målstregen. Og det går pænt stærkt!

13. november 2016 af Mathias Brandt

Tanken om selvkørende biler, der kan eliminere dårlige bilister og få trafikken til at gide bedre er i og for sige okay. Men noget tyder på, at vi i fremtiden også skal til at vende os til, at vores racerløb bliver autonome.

Den traditionelle veltrænede racerkører, kan byttes ud med en knapt så atletisk ingeniør eller computernørd, der i bund og grund bare er god til at programmere. Hvor det ikke er kombinationen af mand og maskine, der afgører, hvem der sætter den hurtigste tid på racebanen. Det lyder umiddelbart som en utopiske tanke, men det er det ikke. 

Første test er allerede udført

I videoen herunder vises en testversion af en racerbil, som skal deltage i den nye racerserie Roboracer, som er igang med at blive udviklet. Det går i al sin enkelthed ud på, at autonome racerbiler uden chauffør skal køre om kap med hinanden. Det lyder helt syret, men den er god nok. Løbsserien er planlagt som en supportklasse til FIA Formel-E mesterskabet, som allerede kører nu.

De har dog haft problemer med at få gang i Roborace. Serien var planlagt til at skulle starte allerede i år, men der har simpelthen været for mange forhindringer i vejen. Den seneste video bekræfter dog, at udviklingen går i den rigtige retning. 

I hvert fald er det lykkes et hold af ingeniører, programmører og racerfolk at køre en elektrisk racerbil rundt på Silverstone – uden hjælp fra en chauffør. 

Så vi kommer nok med stor sandsynlighed til at se en løbsserie inden alt for længe, hvor racerkøreren er væk og i stedet er ansvaret overladt til en bunke teknikere, som kan udregne den optimale indgangshastighed og bremsepunker.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...