© bilmagasinet.dk

Motorfest midt i Silkeborg

Afvikler stort motorløb i weekenden på Søvej langs med søerne på Danmarks smukkeste "racerbane"

20. august 2013 af Bil Magasinet

Silkeborg er en af de få byer i Danmark, der afvikler motorløb midt inde i byen. Kun København og Aarhus formår det samme. Lørdag den 24. august afvikles Dansand Classic Sprint, der er et motorløb for historiske sportsbiler midt inde i byen. Løbet er en afdeling af DM i HillClimb og banen gennemkøres 2 gange, så længden bliver i alt 1700 meter. Søndag den 25. august er der for første gang Dansand Historisk Rally og Dansand Pålidelighedsløb. Rallyet er for biler ældre end 1986 og er en afdeling af DM. Dansand Pålidelighedsløb køres efter Monte Carlo-regler, hvor det gælder om at ramme en idealtid.

Det er nu tredie gang der køres køres motorløb langs vandet ved byens rådhus på en afspærret rute, der garanteret ikke findes smukkere i Danmark. Søvej bliver afspærret ved rådhuset og ved rundkørslen til Jyske Banks parkeringshus, der dog vil kunne benyttes. Det betyder at alle parkeringspladser langs med Søvej er inddraget til arrangementet, så publikum må finde alternative parkeringsmuligheder. Alle andre steder skal man betale for at overvære tilsvarende motorløb, men ikke i Silkeborg er det gratis. Hvis man selv kommer i en klassisk bil eller en veteranbil, må man parkere på Søtorvets udstillingsareal så længe der er plads. Så det anbefales at komme i god tid, for mange har allerede meldt deres ankomst.

Festivalen udvikler sig eksplosivt
Motorløb både lørdag og søndag betyder en øget tilstrømning til byen og et stort apparat er allerede sat i gang med baneopbygning. Erfarne folk kommer fra hele landet for at opbygge denne specielle motorbane fra fredag eftermiddag, hvor parkeringspladserne er afspærrede. Der er stort fokus på sikkerheden både for tilskuerne og deltagerne.

© bilmagasinet.dk

Ryttergården er placeret på en stor parkeringsplads vest for rådhuset, hvor publikum vil få mulighed for at komme helt tæt på de spændende biler og få en snak med kørerne, ligesom en del af ruten afvikles her. Der forventes deltagelse af op imod 50 sportsbiler, lige fra MG Midget, Porsche 944, Triumph TR, Toyota Supra og Lotus Elan til Fiat Abarth, Morris Cooper og lignende, som kørte på Jyllandsringen i 60’erne. Der vil være opstillet servicetelte i ryttergården, på Lille Søgade og Jyske Banks parkeringsplads, hvor der er en fantastisk udsigt over hele banen. Der forventes et stort publikum til arrangementet, for der bliver ægte racer-stemning midt i Silkeborg denne weekend.

Løbet er en del af Automania - Silkeborg Automobilfestival. Historisk Motorsport, der har stor erfaring med at arrangere lignende løb, er ansvarlig arrangør. De står bag afviklingen af DM i HillClimb, hvor Dansand Classic Sprint tæller med som en afdeling.

Veteraner og klassiske biler præger Silkeborg
Automania - Silkeborg Automobilfestival har siden 2006 været afviklet den sidste weekend i august og i år bliver det fra fredag den 23. til og med søndag den 25. august. Fra fredag kl. 14 er der træf på Søtorvet og kl. 15.30 vil der være indslag fra musicalen Matador på Torvet, hvor der er officiel åbning af borgmester Hanne Bæk Olsen kl. 16.00. Herefter bliver en lang række flotte biler præsenteret for publikum af Niels Jonassen, der også er speaker ved motorløbet. Lørdag er der desuden stort klassisk og veterantræf på Søtorvet, hvor hundredevis af flotte køretøjer mødes. Søndag er der træf for klassiske køretøjer på Søtorvet, hvorfra Automania Picnictur også køres. En perlerække af klassikere vil sno sig gennem den smukke natur omkring Silkeborg og vende tilbage til Søtorvet lige over middag. Mens mange biler kører med på denne tur, udstiller andre deres biler på Søtorvet, ligesom der vil være veteranknallerter og andre køretøjer at kigge på. Festivalen slutter søndag eftermiddag og på hjemmesiden www.automania.dk kan man læse meget mere om Automania.

© bilmagasinet.dk


Her kan alle være med - gratis

Alle ejere af klassiske biler eller veteranbiler er mere end velkommen til at køre ind på Søtorvet og vise deres bil frem. Det er festivalens ambition at alle spændende biler skal luftes denne dag. Hvis der kommer flere biler end der kan være på Søtorvet, har vi fået stillet Avistorvet på Papirfabrikken til rådighed. Så der er plads til rigtig mange.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...