© bilmagasinet.dk

Monte Carlo Rally starter i Tivoli

Det berømte rally for klassiske biler starter fra Tivolis hovedindgang

14. september 2009 af Steen Bachmann

København er blevet udpeget af Automobile Club de Monaco til at forestå den nordiske start for Rally Monte-Carlo Historique, den historiske udgave af verdens mest berømte rally.

"Dansk Automobil Sports Union bestræber sig på at skabe et festligt arrangement og har i den forbindelse indgået aftale med Tivoli om en exceptionel åbning af den gamle have, hvorfra starten vil foregå," siger Dansk Automobil Sports Unions formand Bent Mikkelsen, der selv vil være at finde blandt løbets 330 deltagende rallyhold. Starten sker fra Tivoli den 28. januar næste år.

Det er 13. gang, det historiske løb køres, og fjerde gang København er udpeget som startby.


© bilmagasinet.dk

Det danske hold Peter Karlsen og Michael Munkholm Jensen stillede op som nybegyndere i 2009-løbet i en Alpine Renault A110. De kørte en imponerende 130.- plads hjem blandt 253 fuldførende mandskaber.

 

Rally Monte-Carlo Historique er verdens største historiske rally. 330 mandskaber får lov at starte, og mere end 50 bliver hvert år afvist fra deltagelse på grund af overtegning. Løbet køres fra 28. januar til 3. februar 2010 med mål i Monaco. Og denne gang altså med start i Tivoli i København.

Tekst & foto: Michael Eisenberg

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...