Michelle Gatting Ferrari 488 GTE kessel racing
Michelle Gatting og Ferrari 488 GTE© Kessel Racing

Michelle Gatting: Jeg skal køre Le Mans 2019!

Den 25-årige danske racerkører skal køre den europæiske Le Mans-serie i 2019, og vi får hende også at se 24-timers løbet i Le Mans

4. marts 2019 af Steen Bachmann


Den danske racerkører Michelle Gatting skal køre den europæiske Le Mans-serie ELMS for det schweiziske Kessel Racing i 2019. Det bliver i en bil med en ren kvindelig besætning, men da vi talte med Michelle for 14 dage siden, turde hun ikke bekræfte, om de også stiller til start i 24-timers løbet i Le Mans.

Nu er deltagerlisten fra Le Mans med alle 60 biler annonceret, og heraf fremgår det, at Michelle & co. deltager!

"Det har ikke været nemt for mig at nå hertil. Det har været en lang og sej kamp i modvind, og nu kommer der endelig noget medvind. Le Mans er et legendarisk racerløb, som ALLE kender. Derfor er det et løb, enhver racerkører gerne vil køre. Jeg har selv været dernede og se det, og det var en helt vild oplevelse bare som tilskuer. Nu skal jeg køre det, og jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det bliver," siger Michelle til TV2 Sport.

Kørte LMP3-racer i Malaysia 

Sidste weekend kørte Michelle Gatting LMP3-racer for første gang. Det skete i sæsonfinalen i den asiatiske Le Mans-serie, hvor hun var hyret af det schweiziske urfirma Ricard Mille som en af tre kvindelige kørere i 4-timers løbet i Sepang, Malaysia.

Vi fangede Michelle inden afgang for at køre, hvordan det står til, og hvordan det går med at nå det altoverskyggende mål i hendes karriere: At køre (og vinde!) 24-timers løbet i Le Mans.

Hvad er planen i Malaysia?

"Jeg skal køre mit første løb i en LMP3-racer i den sidste afdeling af den asiatiske Le Mans-serie. Sammen med to andre kvinder bliver mit job at repræsentere motorsportsforbundet FIA's Women in Motorsport på bedste vis. Og jeg glæder mig helt enormt!," lød det fra Michelle Gatting.

En LMP3-satan med 470 hk

Hvad er FIA Women In Motorsport?

"Women in Motorsport er en afdeling i FIA med fokus på kvinder i sporten med den tidligere rallykører Michéle Mouton i spidsen."

Hvad er en LMP3-racer?

"Det er en prototyperacerbil, altså en bil, der primært er lavet til at køre race. En rigtig hurtig satan med 470 hk og ikke særlig meget vægt. Det unikke ved en LMP3 er dens downforce, det er noget, som jeg aldrig har prøvet før."

4 hours Sepang 2019, #50 Gatting, Legge Lafitte
4 hours Sepang 2019, #50 Gatting, Legge Lafitte

Her er Michelle's LMP3-racer fra weekendens langdistanceløb i Malaysia. Det kvindelige team sluttede på en 13.-plads ud af 19 gennemførende biler.

© Michelle Gatting

Hvordan forbereder man sig på at køre en bil, man ikke har prøvet før?

"Mange bruger ofte timevis i simulator, men ellers er det basic: Se en masse onboard-video igennem, og skriv dine egne noter ned. Ellers snakker man med nogle, som kender bilen."

Hvad er planen i den europæiske Le Mans-serie i 2019?

"Jeg skal køre en ny Ferrari 488 GTE for schweiziske Kessel Racing sammen med Manuela Gostner, Italien og Rahel Frey, Schweiz. I starten skal vi finde os til rette i teamet og med hinanden, det, tror jeg dog, vil ske hurtigt. Vi er oppe imod et stærkt felt, og jeg glæder mig til at se, hvad Ferrarien kan. Jeg ved, at Porsche og Ford er superstærke i serien. Men jeg tror også, vores muligheder er gode, jeg ved i hvert fald, hvor mit eget niveau er..."

Kører sidelæns i Porsche 911 GT3

Hvad laver du i Finland lige nu?

"Jeg arbejder for Porsche som instruktør, hvilket jeg har gjort de seneste seks år. Det går ud på at lære kunder fra hele verden, hvordan man kører sidelæns i en Porsche 911 GT3 og Turbo S og mange andre sjove biler, vi har heroppe."

Og det afgørende spørgsmål: Får vi dig at se i Le Mans i år?

"Det har jeg ingen kommentar til ;-)"

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...