© Maxulin®

Maskulinitet med 250 km i timen

Kai Roger Bakken er en af de bedste racerkørere ved Gatebil-festivalen i Norge, hvor han deltager med sit team KRB Trading, som bygger deres biler selv. Den hårde sport stiller store fysiske krav til den 52-årige racerkører, som må være helt på toppen, når speederen trykkes i bund.

9. juli 2018 af Benjamin Native Studio for Maxulin®

800 hestekræfter og 250 km i timen kræver sin mand. Og det må Kai Roger Bakken siges at være. Den 52-årige racerkører er en erfaren herre inden for motorsport: Han startede med racerløb i begyndelsen af 90’erne og har været med til Gatebil helt fra begyndelsen, og han har blandt andet vundet Hot Rod Extreme Time Attack og Extreme Race flere gange. Kai Roger Bakken kører for Team KRB Trading, der bygger deres biler selv, og det er også tilfældet med den Lotus Esprit, som Bakken selv kører i, når han deltager i løb.

En helt særlig bil

Bilen, som har imponerende 800 hestekræfter, har en helt speciel historie og plads i den norske racerkørers hjerte. Den er oprindeligt bygget i Sverige i 1983, men Kai Roger Bakken og resten af Team KRB Trading pillede den fra hinanden og byggede den op fra bunden igen, så de kunne få den præcist, som de ville have den.

Vi har gjort den hurtigere, end den nogensinde har været med vores egen motor og aeropakke. Vi har udviklet motorkonceptet helt fra bunden, så vi er derfor meget glade for den,” fortæller Kai Roger Bakken. 

Når man deltager i Gatebil, kræver det en bil, der kan holde til en del – for eksempel holder et sæt dæk ikke til mere end ét løb, da de bliver slidt helt ned. Men manden, der sidder bag rattet, skal også kunne holde til meget.

52 er ingen alder

Når man kører 250 km i timen, skal man have en stærk krop og holde fuldt fokus.

”Det er virkelig hårdt på grund af konstant høje g-kræfter og høj temperatur,” siger Kai Roger Bakken, der med sine 52 år er en af de ældre herrer i motorsporten. Racerkøreren selv ser dog mange fordele ved sin alder og erfaring:

Jeg har været ude for de fleste situationer før og har derfor lettere ved at forudse problemer og finde hurtige løsninger.

Vigtigt med overskud og energi

Selvom Kai Roger Bakken efterhånden er oppe i årene, er han ikke på vej på pension lige foreløbigt, og hans skema er tæt pakket. Det betyder også, at han ikke har tid til at træne så meget, som han ellers gerne ville. Derfor er han og resten af holdet blevet store fans af kosttilskuddet Maxulin®, som giver dem et ekstra boost i en travl og fysisk krævende hverdag. Undersøgelser viser nemlig, at kosttilskuddet Maxulin® er med til at booste energiniveauet og bidrager til en stærk krop. Læs mere om studierne og Maxulin® her.

Vi føler, at vi får betydeligt mere overskud, efter vi er startet med Maxulin,” fortæller Kai Roger Bakken.

Og den rutinerede racerkører har brug for al den energi og overskud han kan finde, når han skal deltage i Gatebil til august. Det bliver spændende at se, om han igen kan trække en vindertitel hjem i sin Lotus Esprit. 

Fakta om Kai Roger Bakken:

- Født i 1966

- Bosted: Drammen, Norge

- Vundet Hot Rod Extreme Time Attack fra 2013 -17 og Extreme Race fra 2014 -16

Fakta om bilen:

- Lotus Esprit 1983

- Hjemmebygget rørchassis med Tiga-hjørner/ophæng

- Audi 4,2 V8 med twin turbo

- Vægt: 1162 kilo med halv tank uden fører

- Effekt i løb: Ca. 800 hk og 850Nm på hjul

© Maxulin®

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.