Kevin Magnussen i Renault Formel 3,5
Kevin Magnussen i Renault Formel 3,5© bilmagasinet.dk

Magnussen junior tæt på fars F1-drøm

Kevin Magnussen på 16 hurtigst i Formel Renault 3,5

27. oktober 2009 af Mikkel Thomsager

Kevin Magnussen stiftede i dag (tirsdag) bekendtskab med den hurtigste racerbil, han endnu har prøvet i sin korte karriere, da han på Motorland banen i Spanien testede en Formel Renault 3.5. Den kun 16-årige søn af tidligere Formel 1 kører Jan Magnussen, havde via sin andenplads i det Nordeuropæiske mesterskab i Formel Renault 2.0, NEC, vundet testen.

Den lynhurtige formelracer vejer kun 650 kilo,  og har 3,5 liters V6 motor på næsten 500 HK. Formel Renault 3.5 har på kort tid fostret Formel 1 kørere såsom Sebastian Vettel og Robert Kubica samt den yngste Formel 1 kører nogensinde, spanieren Jaime Alguersuari, der i år har kørt Formel Renault 3.5 sideløbende med sine forpligtelser for Toro Rosso i Formel 1.

Til trods for, at det var Kevin Magnussens første test i så hurtig en racerbil, imponerede han både teamet Pons Racing og alle andre, ved at slutte dagen som hurtigste mand i en tid, der slog den hidtidige banerekord. Og det til trods for, at feltet på 24 kørere blandt andet talte Antonio Felix Da Costa, vinder af NEC mesterskabet og med tidligere test-erfaring af Formel Renault 3.5, Marco Sørensen, Renault Formel 1 teamets danske ”lærling”, Greg Mansell, søn af tidligere Formel 1 verdensmester Nigel Mansell - der ligesom Jan Magnussen også var til stede ved testen.

- Det var helt vildt. Fuldstændig sygt fedt. Den er så vild den bil. Men det gik faktisk hurtigt med, at jeg fandt mig tilpas i bilen. Når man gav gas, skulle man virkelig presse sit ben ned, for ellers blev det skubbet væk fra speederen af accelerationen! Jeg havde forestillet mig noget vildt, men det her var endnu vildere. Jeg tror, det var sådan jeg havde forestillet mig, det ville være at køre en Formel 1 bil - så en Formel 1’er må være seriøst hurtig, sagde Kevin Magnussen efter testen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...