Snøft! 24-timers Le Mans bliver nu udsat pga. corona-virus

Har du booket billetter til 24-timers Le Mans, kan du godt gå igang med at ombooke dem. Arrangørerne bag løbet har netop meldt ud, at det bliver udsat til en ny dato. Få alt info i artiklen hér!

19. marts 2020 af Christian Birkekvist

I en pressemeddelelse har Automobile Club de l'Ouest forklaret, at beslutningen om at udsætte dette års 24-timers Le Mans kommer på "baggrund af den ændrede sundhedssituation relateret til coronavirus og de seneste af regeringens retningslinjer.” 

De fortsætter: “Restriktioner er trådt i kraft i Frankrig og andre lande verden over for at bremse spredningen af coronavirus. Som konsekvens, har arrangøren Automobile Club de l'Ouestrundt sammen med FIA (Federation Internationale Automobile) og WEC (World Endurance Championship) valgt at udsætte 24-timers-racerløbet Le Mans, der oprindeligt var skemalagt til den 13.-14. Juni 2020."

Sidste gang løbet blev udskudt var i 1968, da løbet blev kørt i september som følge af protester, strejker og civile uroligheder i Frankrig i løbet af sommeren.

Den passende vej fremad

Pierre Fillon, der er præsident for Automobile Club de l'Ouest, har sagt: “Udsættelsen af 24-timers-racerløbet Le Mans fra de oprindelige datoer i juni, er nu den mest passende vej fremad under de nuværende ekstraordinære omstændigheder.”

“Først og fremmest opfordrer jeg alle til at undgå at sætte sig selv, sine kære og andre i fare. Det vigtigste i dag, er at begrænse spredningen af denne virus. Vores tanker går til det medicinske personale, der arbejder nådesløst for os alle.”

“Udskydelsen af 24-timers-racerløbet Le Mans betyder, at der foretages ændringer i WEC- og ELMS-kalendrene, og vi vil snart meddele de nye datoer. Sikkerheden og kvaliteten af vores begivenheder kompromitteres ikke.”

“Konkurrenter, sponsorer, fans, medier, medicinsk service og arrangører - det er på tide at stå sammen, mere end nogensinde før.”

Ny løbskalender på vej

Gerard Neveu, direktør for FIA WEC og ELMS, tilføjer: “Det er den rigtige beslutning at udskyde løbet i lyset af den aktuelle situation. Vi arbejder nu på at revidere vores WEC- og ELMS-kalendere for resten af denne sæson, og den 9. sæson af WEC, som skulle starte i september 2020.

“Vi vil vende tilbage til jer i de kommende dage med flere nyheder både om FIA World Endurance Championship og European Le Mans series."

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...