le mans 2018 official lineup
Det officielle foto af 2018-feltet i 24-timers løbet© Mike HOYER (JEP - ELMS/WEC)

Le Mans testdag: Alonso sætter hurtigste tid i Toyota

Le Mans-debutanten Alonso var flyvende, Jenson Button var overrasket over svinghastighederne, og Christina Nielsen var utroligt uheldig på testdagen søndag

4. juni 2018 af Steen Bachmann

På den officielle Test Day som optakt til 24-timers løbet i Le Mans satte tidligere Formel 1-verdensmester og Le Mans-debutant Fernando Alonso dagens hurtigste tid i Toyota TS050 Hybrid. Den blev registreret til 3:19:066.

Den spanske kører nåede at køre 40 omgange og 545 km på banen. 

"Det var en god dag for os og en fin måde at forberede os til det store løb om to uger. Bien var perfekt sat op fra starten, og jeg fandt mig hurtigt til rette på banen. Jeg kender den fra vores simulator, men har aldrig kørt på den før i virkeligheden. Banen er fantastisk, specielt til denne type bil. Den er endnu bedre end Spa-banen. Man fornemmer og mærker, at vores bil er udviklet og designet specifikt til banen i Le Mans," sagde Alonso til ACO's pressemøde.

De to Toyota'er kørte ialt 202 omgange og 2.752 km på trods af tre røde flag og adskillige safety car-perioder.

Toyota TS050 Hybrid Le Mans Test Day 2018
Toyota TS050 Hybrid Le Mans Test Day 2018© Toyota Gazoo Racing

Button i russisk LMP1-racer

En anden debutant på Le Mans, Formel 1-verdensmester fra 2009, Jenson Button, kørte dagens femte hurtigste tid i det russiske #11 SMP Racing, der stiller op som privat team i LMP1-klassen. 

"Jeg er imponeret over hastigheden i sving, som de her biler kan præstere. Du skal virkelig kunne stole på din bil. Problemet er den store mængde trafik, der gør det svært at overhale i bestemte sving. Jeg ville gerne have kørt endnu flere omgange fo at lære, hvor grænserne er for vores bil, men man er nødt til at fokusere på dagens agenda. Jeg glæder mig helt vildt til løbet, men vi har stadig forbedringer, der skal foretages på bilen."

#11 SMP Racing med Jenson Button
#11 SMP Racing med Jenson Button

De 60 teams havde en lang checkliste til testdagen. Der skulle afprøves setup, simuleres brændstofforbrug, testes dæk og testes optankning. Der blev også testet kørerskift. 

Debutanter skulle gennemføre minimum 10 omgange på den 13,626 km lange bane. 

Skuffet Christina

Christina Nielsen kørte løb i Detroit lørdag, og fløj direkte til Le Mans i en privat jet for at kunne nå testdagen. Det viste sig dog at blive en kæmpe skuffelse:

"Mit racerhjerte bløder en smule efter sådan en afslutning på weekenden. Vores Porsche  kørte fra om morgenen, men da jeg skulle i den midt på dagen opstod der et problem, som det tog det meste af dagen at løse. Alle på teamet gjorde hvad de kunne for at få bilen ud, og den var klar de sidste 20 minutter af dagen. Desværre sprang et af bagdækkene på min første omgang i sjette gear på vej hen mod Arnage-svinget. Der var korrekt dæktryk, så vi ved ikke hvorfor. Jeg stiller derfor til start i Le Mans om to uger med kun én omgang på bagen fra testdagen. Jeg håber på bedre held i race weekend og er klar til at komme tilbage på hesten!," skriver Christina på Instagram.

Christina Nielsen, Le Mans 2018
Christina Nielsen, Le Mans 2018

De danske kørere

Der deltager seks danske kørere i årets 24-timers løb i Le Mans.

LMP2
IT-udvikler og racerkører David Heinemeier-Hansson kører Ligier #34 for Jackie Chan Racing.

LM GTE Pro
Jan Magnussen kører #63 Corvette Racing.
Michael Christensen kører #92 Porsche 911 RSR for Porsche GT Team.
Nicki Thiim kører #95 Aston Martin Vantage AMR for Aston Martin Racing
Marco Sørensen kører #95 Aston Martin Vantage AMR for Aston Martin Racing

LM GTE Am
Christina Nielsen kører #80 Porsche 911 RSR for EBI Motors

Reserve
Som reservebil nr. to stiller de to danskere Anders Fjordback og Dennis Andersen op i en LMP2 fra High Class Racing.

Hent den komplette deltagerliste til 2018-løbet her (pdf)

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...