Feltet i Le Mans er reduceret fra 66 til 60 biler, og løbet køres uden publikum på grund af covid19-pandemien. 

© ACO

Nedtur: 24-timers Le Mans køres helt uden tilskuere i år

24-timers løbet afvikles som planlagt midt i september, men uden publikum

14. august 2020 af Steen Bachmann


Arrangøren ACO bag 24-timers løbet i Le Mans har overvejet og undersøgt forskellige muligheder for at afvikle 2020-løbet uden at kompromittere sikkerheden for alle, der deltager. 

ACO er kommet frem til, at det desværre ikke er muligt at tillade publikum at komme ind og se løbet, og derfor køres det bag lukkede døre.

Ansvar for mere end 250.000 personer

Udover publikum har ACO også ansvar for sikkerheden for kørere, officials, teknisk personale, mekanikere, dækfolk, catering, sikkerhed, logistik, energiforsyning, journalister, fotografer og mange andre faggrupper. 

I 2019 var der officielt over 250.000 personer på det enorme område omkring banen i udkanten af Le Mans, og selv om der i år kun var planlagt at sælge en femtedel af det antal billetter, der blev solgt i 2019, har ACO valgt at gennemføre løbet uden tilskuere.

Verdens største motorsportsbegivenhed tiltrækker fans fra hele verden, og risikoen for et covid19-smitteudbrud er for stor, er begrundelsen for de lukkede døre.

le mans 2019 start procedure
Startproceduren

Efter at franske jægersoldater har firet sig ned fra en stor militærhelikopter for at aflevere det franske flag til den officielle starter af løbet, passerer Patrouille de France med ni jagerfly, der danner det franske flags farver i røg.

© ACO

De seneste 20 år har løbet i Le Mans udviklet sig til den største danske motorsportsbegivenhed på trods af, at det foregår mere end 1.300 km og 14-16 timers kørsel fra Danmark.

Der bliver ingen danskerlejre i Le Mans i år hverken fra K-Rejser, som Bil Magasinet har haft fornøjelsen af at være gæst hos 11 år i træk, eller Grand Prix Tours.

Det vil ikke være muligt for publikum at komme ind på det store baneområde i løbsweekenden, og det vil heller ikke være muligt at få et glimt et bilerne udefra under løbet.

Her kan du følge løbet

Til gengæld er der intensiv dækning af løbet via digitale platforme. 

Vi anbefaler altid Radio Le Mans, som er motorsportens svar på P1 med en seriøs og underholdende live-dækning af kompetente reportere. Radio Le Mans kan streames gratis via nettet.

Det er også muligt at følge løbet og de syv deltagende danske kørere via den officielle app, som er udviklet til at være særdeles brugbar de seneste år.   

TV2 Danmark sender 24-timers løbet på TV2 og TV2 Sport.

60 teams deltager i Le Mans

Der var oprindeligt 62 biler tilmeldt, men den reviderede startliste har reduceret dette til 60 biler. Toyota Gazoo Racing går efter den tredje sejr. træk, hvilket vil betyde, at de vinder 24 Hours Grand Trophy-trofæet og må tage det med hjem til Japan.

Der deltager to danskere i LMP2, tre i GT Pro og to i GT Am – vi vender tilbage med en oversigt over de danske kørere, når vi nærmer os løbet.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...