Scuderia Corsas Ferrari 488 GT3
Scuderia Corsa Ferrari 488 GT3

Sidste weekend kørte Christina Nielsen sin Ferrari 488 GT3 fra tiende til femte position på de første 10 omgange af langdistanceløbet i Texas.

© Christina Nielsen Press

Se de danske Le Mans-kørere live fra Laguna Seca-banen kl. 23 dansk tid

Sæsonens næstsidste langdistanceløb køres på den teknisk svære Laguna Seca-bane med løbsstart kl. 23 dansk tid. Christina Nielsen og Jan Magnussen kæmper begge for mesterskaber

24. september 2017 af Steen Bachmann

Søndag aften dansk tid afvikles næstsidste afdeling af det prestigefyldte amerikanske sportsvognsmesterskab IMSA på den fantastiske racerbane Laguna Seca i Californien.

Dansk tv eller Eurosport sender desværre ikke løbet, men det er muligt at følge det live på IMSA tv.

Christina med helt fremme

For tredje år i træk er Christina Nielsen med i kampen om at kunne vinde GTD-klassen. For to år siden, da hun kørte for TRG Aston Martin Racing, manglede hun kun to sølle point for at blive mester. 

Men sidste år vandt hun som den første kvinde mesterskabet i Scuderia Corsas Ferrari 488 GT3 sammen med hendes italienske holdkammerat Alessandro Balzan. 

Med to afdelinger tilbage af årets mesterskab ligger de to perfekt placeret til at kunne genvinde titlen. Seks podieplaceringer i træk og otte løb i top fem har givet dem en føring på 13 point ned til Jeroen Bleekemolen i Mercedes AMG GT3. 

Hård kamp i GTD-klassen

Kampen i GTD klassen er intens. 33 biler er til start på Laguna Seca og heraf er de 16 biler i GTD klassen, hvor kampene om sejrene blandt de ni forskellige bilmærker har skiftet. 

Den kuperede og udfordrende bane Laguna Seca ser dog ud til at passe godt til Nielsen og Balzans Ferrari 488. Sidste år sluttede de toer på banen og med mere end 200 VIP gæster tilstede ønsker Scuderia Corsa en sejr. 

Men samtidig er fokus på mesterskabet, så første prioritet en en top fem placeringer, da to af disse i de to sidste løb vil kunne sikre mesterskabet. 

© Christina Nielsen Press

“Situationen på Laguna Seca er lidt anderledes end sidste år” fortæller Christina Nielsen.

“Sidste år var det årets tredje afdeling og vi kørte efter maksimum point. I år er vi nød til at tænke på mesterskabet. Vi har en føring vi skal forsvare og selvom vi gerne vil køre for at vinde, så er det mesterskabet der er vores fokus. Vi skal hente så mange point som muligt uden at tage for store chancer og allerhelst udbygge føringen. Men top fem er målet og så må vi se, hvordan løbet udvikler sig. Laguna Seca er en fed racerbane og det er næsten hjemmebane for Scuderia Corsa. Vi får en masse gæster fra Ferrari Silicon Valley, så forhåbentligt får vi et godt resultat vi kan fejre sammen med dem”. 

© Richard Prince

Jan fører mesterskabet

Jan Magnussen og Antonio Garcia sikrede sæsonens tredje sejr og tog et kæmpe spring i mesterskabet efter et dramatisk løb på Virginia International Raceway i Texas forrige søndag.

Det var tredje gang i Corvette Racings historie, at teamet tog den generelle sejr i et løb. Det skete senest i 2016, hvor Magnussen og Garcia også vandt IMSA-løbet på Virginia International Raceway.

Sejren øger Jan Magnussen og Antonio Garcias forspring i GTLM-mesterskabet markant. Fra at have otte points forspring fører makkerparret nu med hele 16 point ned til de tætteste rivaler fra BMW. Chevrolet tilbageerobrede samtidig føringen i konstruktørmesterskabet.

Porsche Motorsport stiller til start med to 911 RSR, men Michael Christensen er ikke blandt kørerne.

Løbet på Laguna Seca varer to timer og 40 minutter. Se deltagerlisten her.

Få en forsmag på løbet:

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...