PORSCHE 911 3,0
PORSCHE 911 3,0Mark og Kore Berg læste i avisen om Monte-Carlo rallyet, og inden for 14 dage købte de en Porsche og meldte sig til løbet. Her starter de ud på ruten.© bilmagasinet.dk

Kongelig start på historisk rally

Klassisk Monte-Carlo flaget i gang fra Tivoli i København

28. januar 2010 af Steen Bachmann

 

Vejret sagde sol og blæst, da Hans Kongelige Højhed Prins Joachim sendte 24 rallyhold i klassiske biler af sted fra Tivoli og ud på den 3.000 kilometer lange, vinterlige rute i Rallye Monte-Carlo Historique, verdens største klassiske rally for biler, der er mellem 30 og 50 år gamle.

Undervejs møder mandskaberne fra den københavnske start de 316 øvrige rallyhold, som starter fra Reims, Barcelona, Bad Homburg og Torino.

Blandt de syv danske rallyhold er optimismen stor. Det formodet stærkeste mandskab, Lars Bækkelund og Arne Pagh i en Fiat 128 Coupé fra 1972 blev nr. 10 ud af 340 hold for et år siden, men de stiler endnu højere i år:

"Mit mål er at komme endnu længere op," siger den yderst erfarne, tidligere danmarksmester i rally Lars Bækkelund. "Vi har forberedt os intensivt ved at træne på bjergetaperne, så vi kan undgå uheld."

Der kommer sne!
På grund af den kolde vinter i år venter der deltagerne ekstra meget sne i bjergene, og det kan blive en stor udfordring for mange deltagere, men ikke Lars Bækkelund:

"Jeg er godt kørende i sne, og ser frem til et krævende rally," mener Bækkelund. Hans formodet værste modstander fra København er nordmændene Henning Jørstad og Tine Hallre i en Alpine Renault fra 1977. De blev nr. 2 sidste år og vil forsøge at vinde løbet i år.

I seks dage skal de 340 deltagere over en række snedækkede bjergpas i det centrale Frankrig og Alperne, før Rallye Monte-Carlo Historique slutter i Monaco på onsdag.

Tekst & foto: Michael Eisenberg

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...