Mike Legarth og hans De Tomaso Pantera
Mike Legarth og hans De Tomaso Pantera© CRAA

Klassisk grandprix i Aarhus vil være Danmarks venligste motorløb

Hvad er det for bøvl med sure naboer i Aarhus? Vi får forklaringen fra bossen for Classic Race Aarhus og hører, hvad byens borgmester har at sige

15. maj 2018 af Mikkel Thomsager

Classic Race Aarhus skruer op for familiehyggen, når eventen afvikles for niende gang i sidste weekend af maj.

Dele af byrådet i Aarhus var i februar ude med kritik af Classic Race Aarhus (CRAA). Medlem af Teknisk Udvalg ved Århus Byråd for SF Jan Ravn Christensen gjorde sig til talsmand for, at arrangementet helt skulle lukkes, og han blev bakket op af Enhedslistens byrådsgruppe. Men det har ikke taget pusten fra folkene bag CRAA.

"Ikke alle elsker motorsport, og det er der ikke noget nyt i. Vi bider mærke i, at vi har en stor og bred opbakning både politisk, fra erhvervslivet og fra borgerne i og omkring Aarhus. Det er vores drivkraft. Vi forsøger at være konstruktive og oplever generelt en stor opbakning," forklarer direktør for CRAA, Mike Legarth.

prins joachim dronning margrethe mike legarth
HKH Prins Joachim kører Lotus Cortina igen i år, mens Dronning Margrethe også forventes at kigge forbi for at se ræs.© CRAA

Classic Race Aarhus anstrenger sig for at tilpasse eventet til de aktuelle forhold, så man generer så få som muligt og glæder så mange som muligt.

"Vi vil gerne være verdens venligste motorsportsarrangement både i form, indhold og etablering. Vi har over 1.000 frivillige, som skaber rammerne for over 45.000 gæster over to dage. Det genererer en omsætning på 18 mio. kr. til gavn for godgørende formål. Alt foregår i pagt med og under stor hensyntagen til det område, vi befinder os i," siger Mike Legarth.

I år er der skruet op for indhold, som skal glæde hele familien. Her er et større område målrettet børn i indercirklen, hvor der også findes udstillinger, oplevelser og aktiviteter.

Stort felt af racerbiler

Udviklingen af Classic Race Aarhus som familieevent amputerer ikke det motorsportslige program, som rummer et bredt udvalg af racerbiler i alle genrer.

Blandt højdepunkterne bliver en afdeling af Triumph Competition & British GT-klassen, der er en mærkeklassen for klassiske, britiske sportsvogne fra tresserne og halvfjerdserne.

Hele 31 biler er tilmeldt klassen her med biler som Triumph TR3, TR4, TR4A, TR6 og TR250 foruden MGA og MGB-modellerne, Morgan, Jaguar, Austin Healey og Lotus. Serien er funderet i Tyskland og godkendt af det internationale motorsportsforbund FIA.

På den sportslige side bliver der drama om pointene i den danske DTC-serie, der atter henlægger en afdeling til Aarhus, hos de små motorcykelmotoriserede Legend Cars og i de etablerede danske klasser for historiske racere, herunder Youngtimere. Det gælder ikke mindst klassen, hvor HKH Prins Joachim kører med i sin Lotus Cortina. Det meste bliver transmitteret på TV2.

alfa romeo gta classic race aarhus 2018
Alfa Romeo GTA i vild nedbremsning fra 2017-løbet© Perter Marker

Det officielle Aarhus bakker i 2018 op om Classic Race Aarhus for niende gang. Blandt gæsterne er borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Borgmesteren skal også til race

Hvad er Aarhus Kommunes erfaring med Classic Race Aarhus?

"Det er virkelig flot, at Classic Race Aarhus på ganske få år har opbygget en organisation fra nul - til i dag at være en af landets største motorsportsevents med over 40.000 gæster. Gaderæs med klassiske biler og historiske motorcykler langs de smukke omgivelser ved Aarhus Bugten og Mindeparken er virkelig en begivenhed, der skiller sig ud. Det er en spektakulær begivenhed og et aktiv for byen, både hvad angår profilering og tiltrækning af gæster," siger Jacob Bundsgaard til Bil Magasinet.

Hvad siger borgerne til det?

"Aarhus er jo en meget livlig by, og de mange events og kulturtilbud er faktisk det, borgerne og vores gæster sætter allermest pris på ved byen. Classic Race er en populær begivenhed med et stort publikum og omkring 1000 frivillige."

Der har været problemer med miljøgodkendelsen i år?

"Classic Race Aarhus er en begivenhed, der sætter et markant præg på sine nærmeste omgivelser, mens det står på. Der er især støj- og trafikgener, som har betydet, at Aarhus Kommune - efter dialog med Miljø- og Fødevareklagenævnet - i år har skærpet kravene til Classic Race. Det er min forventning, at det i år løser de fleste af de problemer, vi tidligere har set." 

Classic Race Aarhus 2018

25.-27. maj i Mindeparken ud til Aarhus Bugten.

Banen er 2600 meter lang og godkendt af FIA.

Der forventes mere end 300 kørere, 40.000 gæster og 1000 frivillige.

Classic race Aarhus er ejet af Classic Race Aarhus Fond. Fondens primære mål er at lave Nordeuropas bedste racefestival og at støtte børns trafiksikkerhed.

Læs mere, og køb billetter på Classic Race Aarhus

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...