Goodyear Blimp Zeppelin zeppeliner Roskilde CHGP
© Goodyear

Kig op: Goodyear Blimp kommer til København

En lille bid af historien kommer til at hænge på den københavnske himmel i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix, der afvikles d. 6.-8. august

5. august 2021 af Emma Steensen

Historiens vingesus

Siden den første blimp blev sendt til vejrs i 1925, har Goodyear brugt sine enorme luftskibe til at øge opmærksomheden omkring brandet og reklamere for virksomheden. Gennem årene har mange blimps sejlet gennem luften og nu kommer det nyeste eksemplar altså til København for at dække begivenhederne ved Copenhagen Historic Grand Prix fra luften. 
Goodyear Blimp skal fungere som mediedækning fra oven og sikre, at underholdningen er i top når racerserien PURE ETCR kører en afdeling af serien på den københavnske asfalt. 

Den europæiske Goodyear Blimp, som lægger vejen forbi Danmark, er en Zeppeliner NT semi-ridig airship. Hvilket betyder at den har et skellet inden i den store ballon som fyldes med helium og derved bringer den til vejrs. Faktisk medfører skellettet at den ikke teknisk set er en blimp, men Goodyear fortsætter altså med at kalde deres enorme reklamestunt for blimp. 
Den drives frem af tre boxer flymotorer med hver producerer 197 hestekræfter, som er placeret én på hver side og én bagtil. Propellerne på motorerne kan vinkles på forskellige måder og den vej igennem drive luftskibet i den ønskede retning. 

Goodyear Blimp Zeppelin zeppeliner Roskilde CHGP
© Goodyear

Se Blimp i Roskilde

PURE ETCR er verdens første elektriske touringcarserie og Goodyear har udviklet de helt specielle dæk, som bilerne kører på. De skal nemlig formå at forplante et enormt moment ned i asfalten og der har Goodyear altså været på banen med deres særlige dæk. 

Hvis du gerne vil se Goodyear Blimp og de lynhurtige racerbiler, så er det om at lægge vejen forbi Bellahøj i København i weekenden. 

Du kan også se Goodyear Blimp lette og lande en 10-12 gange i løbet af fredag d. 6. august fra Roskilde Lufthavn. Det er ikke muligt at komme helt tæt på, men når man tænker på at luftskibet er større end et Boeing 747 passagerfly, så skulle der være rig mulighed for at spotte Goodyear Blimp alligevel. 

CHGP har en masse at byde på

Copenhagen Historic Grand Prix byder ikke kun på Goodyear Blimp og på elektrisk racerløb fra PURE ETCR. Også den traditionelle TCR-serie fra Danmark lægger vejen forbi København for at give den gas på de smalle gader, lige som der kommer et væld af klassiske biler i alle aldersgrupper og kører race i deres respektive klasser. 

Hvis du også drømmer om en tur i en hurtig bil på banen i København, så er der rige muligheder for at udleve den drøm også. Race for Riget, som er en velgørende organisation, der samler penge ind til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet tilbyder highspeedture med kendte racerkørere begge dage. Læs mere om Race for Riget lige her. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...