© bilmagasinet.dk

Kevin skal køre Formel 3 i England

Skriver kontrakt med topteam, der har udklækket kørere som Vettel, Button og Webber

9. december 2010 af Steen Bachmann

Kevin Magnussen har sikret sig en flot aftale på hans vej mod Formel 1. Han skal i 2011 køre det engelske Formel 3 mesterskab for det engelske topteam Carlin. Carlin har vundet det engelske Formel 3 mesterskab de seneste tre år og har vundet mesterskabet i alt seks gange siden deres start i 1999. Og med 187 sejre i kategorier under Formel 1, er det et absolut topteam Kevin skal køre for.

Carlin kan tælle adskillige aktive Formel 1-kørere blandt deres tidligere kørere. Således har nuværende Formel 1 verdensmester Sebastian Vettel, Jenson Button, Mark Webber, Nico Rosberg, Robert Kubica og Jaime Alguersuari alle kørt for Carlin.

Mål: Verdensmester i F1
18-årige Kevin Magnussen har trods sin unge alder allerede vist, at han er godt på vej mod sit mål om at blive verdensmester i Formel 1. I sin første sæson i tysk Formel 3 vandt han således tre løb og sluttede på podiet otte gange på vej mod titlen som ”Rookie of the year” og en tredjeplads i mesterskabet. En enkelt deltagelse i F3 Euro Series gav endnu en sejr i en flot 2010 sæson.

Det engelske Formel 3 mesterskab har udviklet sig til igen at være det stærkeste mesterskab i Formel 3 og det er derfor naturligt for Kevin at skifte den tyske serie ud med den engelske, hvor hans far Jan Magnussen har rekorden for antallet af sejre i en sæson. Således vandt Jan Magnussen i 1994 14 sejre i engelsk Formel 3, inden han fortsatte mod Formel 1 og siden en stor karriere i USA.

© bilmagasinet.dk

Perfekt skridt mod F1
”Jeg glæder mig rigtig meget til at køre for Carlin i 2011” siger Kevin Magnussen. ”Det engelske Formel 3 mesterskab har altid haft høj status og de har leveret masser af kørere, der når hele vejen til Formel 1. Og en masse af disse har kørt for Carlin. Med Carlin ved jeg, at jeg vil have en konkurrencedygtig bil fra sæsonstarten. Jeg har allerede testet for teamet et par dage på Donington og Brands Hatch og jeg har virkelig nydt at arbejde sammen med teamet. Så jeg kan slet ikke vente på, at den nye sæson starter. At få en chance for at køre, for det absolutte topteam er virkelig stort og jeg skylder en stor tak til mine samarbejdspartnere Jack & Jones, Nordea, Puma, DASU og Team Danmark, der har været medvirkende til, at det er muligt”.

Teamejer Trevor Carlin ser også frem til samarbejdet med Kevin Magnussen. ”Vi har været i kontakt med Kevin de seneste år og vi har været meget imponeret over hans resultater. Han har været meget fornuftig i hans tilgang til tingene. Han valgte at lære i tysk Formel 3 for nu at forsøge et angreb på den engelske Formel 3 titel. Vi er meget tilfredse med Kevins fart i de tests vi har afviklet og jeg er sikker på, at vi snart får endnu en Magnussen at se på podiet i England”.

Kevin Magnussens manager Dorte Riis Madsen er også glad for den nye kontrakt. ”Carlin er gået målrettet efter Kevin, siden han var 15 år gammel. Det havde været fristende at sige ja til dette topteam allerede dengang, men vi vurderede, at det var for tidligt for Kevin at starte i F3. Kevin skal udvikle sig i sit eget tempo, så han er bedst muligt forberedt på hver eneste opgave, han står overfor. Formel 1 er ikke målet i sig selv for ham. Hans mål er at blive verdens bedste. Selvom det sikkert skuffede Trevor Carlin, at vi sagde nej dengang, anerkendte han fuldt vores beslutning og har siden tilkendegivet, at det var den rigtige beslutning - ikke at forcere tingene, selvom man har et stort talent. Det betyder også, at Trevor Carlin har en stor troværdighed i vores øjne, så vi glæder os til endelig at arbejde sammen”.

Tekst & foto: Jan Kaiser

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...