© Haas F1

Kevin er rasende: Slutter i bunden efter bizart løb

Kevin Magnussen startede fra femtepositionen, men endte sidst efter et sammenstød, en joke og en mærkelig beslutning fra teamet.

20. juni 2022 af Patrick Boje Jensen

"Latterligt"

Der var lagt op til et af F1-sæsonens bedste resultater for Kevin Magnussen efter han i weekenden kvalificerede sig til at starte som nr. 5 i det canadiske grand prix. Men sådan skulle det ikke gå.

Allerede på første omgang kom Kevin Magnussen i nærkontakt med Lewis Hamilton, og det gav en mindre skade på Magnussens frontvinge. På ottende omgang besluttede løbsledelsen at tvinge Kevin Magnussen i pit - helt uden grund, mener den danske Haas-kører:

“Vi rammer hinanden en lille smule. Jeg ved ikke, hvorfor FIA ser det som farligt, der er en lille skade, men bilen kørte stadig perfekt. Det er noget nyt, at man ikke må have skrammer på sin frontvinge,” siger en tydeligt frustreret Kevin Magnussen til TV3+.

“Latterligt, men sådan er det åbenbart.”

Mærkværdig beslutning

Esteban Ocon fra Alpine-teamet lå bag Magnussen og fortalte sit team, at det kunne være farligt, hvis frontvingen rev sig løs. I et interview med ESPN fortæller Kevin Magnussen, at han tror, beskeden påvirkede FIA’s beslutning om at sende ham i pit. Han siger desuden, at han efterfølgende har talt med Esteban Ocon, der har fortalt, at det kun var ment som en vittighed.

“Hvis du ved, at du kan påvirke FIA på den måde, så gør du det vel,” siger Magnussen til ESPN.

En safety car i slutningen af løbet gav Kevin Magnussen mulighed for at få friske dæk og genvinde noget af det tabte. Men af uforklarlige årsager valgte Magnussens team, Haas, at beholde ham på banen. Det skriver TV2.

Kevin Magnussen sluttede som nr. 17 - lavest af dem, der gennemførte løbet. Løbet blev vundet af Max Verstappen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...