© Jan Kaiser

Jubel-weekend for unge Magnussen

Kevin Magnussen vinder hovedløb i engelsk Formel 3 efter fantastisk overhaling

16. maj 2011 af Bil Magasinet

Kevin Magnussen vandt søndag hovedløbet ved tredje afdeling af det engelske Formel 3 mesterskab, der blev afviklet på Snetterton i England. Dermed tog Kevin weekendens anden sejr, da han også vandt første løb, der blev afviklet lørdag. Undervejs imponerede Kevin Magnussen alle, ved ikke mindre end tre gange at foretage en umulig overhaling udenom en konkurrent i banens første hurtige sving. To gange udførte han endda den dristige overhaling på Carlin teamkammerat og mesterskabsførende Felipe Nasr fra Brasilien.

Nøjagtig som ved lørdagens løb startede Kevin fra anden startposition ved søndagens hovedløb. Ved lørdagens løb var Kevin faldet tilbage til tredjepladsen i starten, inden han udførte sine to fantastiske overhalinger og kunne køre sin første sejr i engelsk Formel 3 hjem. Søndag mistede han ingen positioner og lå bag Nasr, da muligheden for at gentage overhalingen igen bød sig. ”Outstanding”, ”brave and exciting” og ”great move” er betegnelserne, der kan findes i engelsk presse om Kevin Magnussens overhalinger.

© Jan Kaiser
Går han efter fars rekord?
Kevins tre overhalinger kan i øvrigt godt tænkes at blive samtaleemne ved middagsbordet, når Kevin næste gang ser sin far, den tidligere Formel 1 kører Jan Magnussen, der har rekorden for antallet af sejre i en sæson i engelsk Formel 3. Da Jan Magnussen forsøgte samme manøvre på Snetterton i 1994 endte han af banen og med røde øre - hans teamchef havde nemlig fortalt ham, at det ikke var muligt at overhale udenom i sving et. En fortælling Kevin tilsyneladende ikke havde hørt.

For Kevin Magnussen var de to topresultater kærkomne. Sammen med en placering som nummer ni i afdelingens andet løb, hvor Kevin startede tier grundet lørdagens sejr, gav det gode point til mesterskabet, hvor Kevin rykkede op på femtepladsen i tabellen. Efter en uheldig start på sæsonen var presset på Kevin for at levere, men han modstod presset og glæden for den danske teenager var heller ikke til at tage fejl af. ”Det er fantastisk at have fået to sejre efter den sæsonstart jeg har haft. Og så er det vildt fedt at vinde på den måde. Jeg lavede ingen fejl og holdt hovedet koldt. Det er svært at overhale på Snetterton, så da der blev spærret på indersiden var der kun ydersiden, hvis jeg ville vinde. Det var en chance, men jeg tog den og det virkede. Det var så fedt og derefter synes jeg, at jeg havde begge løb under kontrol”.

Tekst & foto: Jan Kaiser

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...