© Team Sashi High Class Racing

FANTASTISK: Jan og Kevin Magnussen skal køre Le Mans sammen

Det har været en drøm i mange år, men i 2021 går den i opfyldelse: Jan og Kevin skal køre 24-timers Le Mans for danske Team Sashi High Class Racing

23. april 2021 af Emma Steensen

Endelig: Jan og Kevin i samme bil

Ja, du hørte rigtigt: Jan og Kevin Magnussen, far og søn, skal dele bil til Le Mans i år, som bliver afviklet noget senere end sædvanligt, nemlig i august d. 21.-22. Det bliver et eventyr uden lige, især set med danske øjne. 

Bilen køres nemlig af et udelukkende dansk team ved navn Team SASHI High Class Racing og i spidsen for det står teamchef Nikolaj Johansen. Han fortæller, at det har været en hektisk tid med forsøget på at få hele projektet til at lykkes som omdrejningspunkt:

"Vi startede for alvor tilbage i februar, men der er en masse ting, man ikke kan gå i gang med, før man ved, hvor man står og om man får en billet," siger han til Bil Magasinet.

Det er en stor opgave og der er utrolig mange tandhjul, man skal have til at passe sammen, før maskineriet kører. Der skulle sendes ansøgninger og skaffes penge som aldrig før for teamet, men i sidste ende gik det hele op i en højere enhed. 

Teamet skal fungere

Jan og Kevin Magnussen repræsenterer mange års erfaring inden for motorsport. Jan har kørt 24-timers løbet i Le Mans 22 gange og Kevin har en fortid i verdens største og hurtigste klasse, Formel 1, men tror stadig, at han kan lære noget af sin far. 

"Jeg har det fint med at være rookie her, jeg skal op i gear og jeg skal lære en masse. I og med at det er min far, der er min teamkammerat, bliver det nemmere for mig at søge de gode råd," siger Kevin. 

Anders Fjordbach er sølvkører og tredje mand i bilen og han er heller ikke Hr. Hvem-som-helst. Han har kørt i Team SASHI High Class Racing siden 2016 og fortæller, at han har mange flere kilometer i benene, end de to andre, og det vil komme ham til gode når først starten skal gå: 

"Jeg er nok den, der kommer til at slappe mest af på løbsweekenden, og Jan og Kevin, der kommer til at have rigtig meget at lære, også på dagen," siger han.

De tre kørere sammen med sponsor John "Sashi" Nielsen, som også lægger navn til teamet. © Team Sashi High Class Racing

Én klar ambition

Jan Magnussen fortæller, hvordan han får gåsehud, når han han ser både sit og Kevins navn på bilen: 

"Jeg er vanvittig glad og stolt over, at vi har fået det hele til at lykkes. Der er så mange ting der skal falde i hak og det har været en meget større opgave end jeg først troede. Jeg er som sagt meget stolt, men det har været nogle lange dage og jeg gør det aldrig igen," siger han. 

Noget kan tyde på, at dagene er givet godt ud, for med det lineup som Team SASHI High Class Racing stiller med, er det svært at ikke at have podiet i sigte. 

Alt kan ske på Le Mans, men teamchefen er klar i mælet omkring hvad det er for et stykke arbejde, der skal leveres: 

"Ambitionen er at vinde. Vi kan ikke komme med sådan et line up, uden at gå ud og sige at vi vil vinde og det er på ingen måde urealistisk, når vi har de hurtigste kørere i bilen," slutter Nikolaj Johansen.

Læs mere om den store nyhed her på Jan Magnussens Facebookside her. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...