© bilmagasinet.dk

Jan Magnussen vandt DTC-mesterskabet

Holdt hovedet koldt og kørte sejren hjem foran John Nielsen & co. efter spændende finale

1. oktober 2012 af Bil Magasinet

Jan Magnussen vandt søndag eftermiddag det danske DTC mesterskab, da han efter atypisk forsigtig kørsel kørte en tredje- og femteplads hjem på Jyllandsringen. Efter at have kørt fem sejre hjem i sin Camaro fra Fukamuni Racing i løbet af året, var det Jan Magnussen, der stod med det bedste udgangspunkt inden sidste afdeling, hvor hele fem kørere havde mulighed for at vinde mesterskabet.

Efter en tredjeplads i første løb, bag de to andre mesterskabskandidater Dennis Lind, der tog sin første DTC sejr, og veteranen John Nielsen, holdt Jan Magnussen hovedet koldt i finaleløbet, der startede på en regnvåd bane. I de svære betingelser holdt Jan Magnussen sig fri af nærkontakt og kun mekanisk defekt kunne koste mesterskabet. Men var Magnussens løb kedeligt, så blev de øvrige placeringer i mesterskabet først afgjort mindre end to omgange før mål, da Dennis Lind, der som eneste havde startet på tørvejrsdæk, tog føringen fra Casper Elgaard og dermed rykkede sig selv op på andenpladsen i mesterskabet og samtidig sendte Casper Elgaard ned som nummer fire i mesterskabet. John Nielsen sluttede treer i finaleløbet og sikrede sig dermed også tredjepladsen i mesterskabet.

Tog tredje DTC-titel
”Jeg er super, super glad for at køre titlen hjem, selvom det var efter røvsyg kørsel” sagde en glad og grinende Jan Magnussen, efter den tredje DTC titel var i hus. ”Vi har haft en kanon god sæson og særligt i starten. var vi hurtigere end de andre. Men de andre blev bedre i løbet af sæsonen og jeg kunne ikke deltage i forrige afdeling, så vi vidste inden weekenden, at jeg bare skulle have to halvgode resultater for at sikre titlen, så planen var ikke at tage for store chancer, da et enkelt dårligt resultat kunne kaste det hele i hænderne på de andre."

© bilmagasinet.dk

"I finaleløbet startede vi på regnvejrsdæk, selvom det var stoppet med at regne. Det gjorde betingelserne ekstra svære. Samtidig var min motor rigtig dårlig, men vi ville intet sige inden løbene, da det ikke skulle virke som en dårlig undskyldning, hvis det glippede. Så planen var at tænke på mesterskabet og ikke tage chancer, så for mig var det et meget unormalt og anderledes løb, men til gengæld meget velovervejet og jeg er glad for, at jeg holdt mig til planen - selvom den var kedelig. Men det betyder, at vi nu står med titlen og det var det hele værd. Det er et super team og nogle fantastiske mekanikere, så jeg er glad for at vinde mesterskabet sammen med dem”.

Slutstillingen i Auto-G Danish Thundersport Championship - kørere:

1.

Jan Magnussen

England

167

2.

Dennis Lind

Roskilde

162

3.

John Nielsen

Randers

158

4.

Casper Elgaard

Århus

158

5.

Mikkel Mac

Nykøbing Falster

134

6.

Anders Fjordbach

Aalborg

81

7.

Kim Rødkjær

København

70

8.

Jesper Sørensen

Dragør

59

9.

Nicholai Sørensen

Sindal

47

10.

Michael Outzen

Odense

38

11.

Bjarne Nordal

Norge

36

12.

Ronny Vestengen

Norge

30

13.

Kristian Poulsen

Padborg

28

14.

Marius Nakken

Norge

27

15.

Peter Elgaard

England

22

16.

Carsten Andersen

Fredericia

20

17.

Peter Vesti

Give

17

18.

Kasper Aaskov

Varde

9

19.

Henrik Jansen

Roskilde

5

 

Slutstillingen i Auto-G Danish Thundersport Championship - teams:

 

1.

Fukamuni Racing


304

2.

Polar Seafood Racing


250

3.

Memphis Racing


171

4.

Elgaard Motorsport


164

5.

Stark Racing


158

6.

Sesam Data Motorsport


66

7.

SEB Power Group


27

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...