RICHARD DOLE

© RICHARD DOLE

Jan Magnussen skal på en vigtig mission i weekenden

Det prestigefulde 24-timersløb, Rolex 24 skydes igang i weekend. Stiller endnu engang til start med Corvette's fabriksteam, som går efter sejr nr. 100

24. januar 2019 af Mathias Brandt

Nyt år, nye udfordringer for Jan Magnussen, som skyder gang i sin 16. sæson hos Corvette Racing på Daytona International Speedway den kommende weekend. Jan Magnussen stiller op for det amerikanske fabriksteam i det berømte Rolex 24, hvor alle klassevindere foruden den prestigefulde titel også honoreres med et Rolex Daytona-ur.

Netop dette ur modtog Jan Magnussen i 2015, da han efter 11 forsøg med forskellige teams endelig lykkedes med at vinde det benhårde amerikanske 24-timersløb sammen med spanske Antonio Garcia og australske Ryan Briscoe.

En stor fysisk udfordring

“Daytona er en meget kortere bane end Le Mans, hvilket er med til at gøre løbet fysisk hårdere. Du er hele tiden på, trafikken er tættere, du har ikke en lang Mulsanne-strækning til at samle samle tankerne, og samtidig er natten længere. Alt dette gør det endnu vigtigere med en skarp strategi – og ikke mindst en evne til at ændre den lynhurtigt. Heldigvis har Corvette Racing i mange år været ekspert i netop dén disciplin” forklarer Jan Magnussen.

47 biler stiller til start i 2019-udgaven af Rolex 24. Magnussen får benhård konkurrence fra et stjernespækket felt, der består af alt fra Le Mans-vindere, Indycar-mestre, Formel 1-ikoner til NASCAR-helte. Jan Magnussen udmærkede sig allerede under forberedelserne til 24-timersløbet tidligere på måneden, hvor alle teams samledes på Daytona for at teste biler og setups. I samme forbindelse afvikles også en prækvalifikation, og her sluttede den 45-årige dansker som hurtigste GTLM-kører i den gule Corvette C7.R #3.

© RICHARD DOLE

Konkurrenterne er sultne

“Vi havde en rigtig stærk testweekend, og opgaven er nu at bringe momentet videre til løbsweekenden. Men i den her branche, er der ingen, som tager noget for givet. Alle teams har haft travlt med at analysere data og arbejde med simulationer, og styrkeforholdet kan været et helt andet, når vi mødes igen. Corvette Racing har vundet IMSA-mesterskabet tre år i træk, hvilket er fantastisk. Men det betyder også, at vi har skabt os nogle virkelig sultne konkurrenter” lyder det fra Jan Magnussen.

Årets udgave af Rolex 24 markerer også 20-års jubilæum for Corvette Racing, som slap de gule Corvetter løs for første gang på Daytona i 1999. Siden har teamet sikret 107 sejre på alverdens racerbaner, og med 99 sejre i IMSA-regi, kan den kommende weekend udløse en ganske særlig triumf. En sejr på Daytona vil nemlig gøre Corvette Racing til det første team i IMSA-serien til at tage 100 sejre!

© RICHARD DOLE

Nye dæk kan give udfordringer

“Den store nyhed i år er, at samtlige biler i feltet, både prototyper og GT-biler, kører på Michelin-dæk. Jeg tror, at det vil udjævne forskellene, gøre det mere udfordrende at komme igennem trafikken, og generelt gøre det sværere for os at køre vores eget løb. Det betyder, at vi skal passe mere på. Som altid handler det det om at holde sig udenfor problemer og undgå fejltagelser. Sidste år kørte vi et perfekt ræs og måtte alligevel nøjes med en tredjeplads. Det siger en hel del om, hvor hård konkurrencen er.” beretter Magnussen

Den 57. udgave af Rolex 24 indledes med træning og kvalifikation torsdag, efterfulgt af endnu en træning fredag. 24-timersløbet flages grønt lørdag den 26. januar klokken 14.35 lokal tid (20.35 dansk tid). Foruden Jan Magnussen repræsenteres Danmark også af Christina Nielsen, som stiller op for Meyer Shank Racing i GTD-klassen med tre andre kvindelige profiler i en Acura NSX.

Sådan ser du racet

Livetiming, resultater og anden information uploades løbende på imsa.com. Fans udenfor USA kan desuden følge sæsonens løb LIVE online.

TIDSPLAN – ROLEX 24 – DAYTONA

Torsdag 24. januar

Kl. 10.20 (16.20) – Træning #1 (45 min)

Kl. 13.30 (19.30) – Træning #2 (55 min)

Kl. 16.00 (22.00) – Kvalifikation (15 min)

Kl. 19.00 (01.00) – Træning #3 (90 min)

Fredag 25. januar

Kl. 10.00 (16.00) – Træning #4 (60 min)

Lørdag 26. januar

Kl. 14.35 (20.35) – RACE (24 timer)

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...