© RICHARD PRINCE

Jan Magnussen går efter at slå Porsche i Canada

Efter et spændende sekstimersløb på Watkins Glen i sidste uge fortsætter Jan Magnussen og Antonio Garcia nu jagten på deres tredje IMSA-mesterskabstitel i træk. Corvette-duoen håber på ny succes i Canada den kommende weekend.

4. juli 2019 af Bil Magasinet


Blot en uge efter sekstimersløbet på Watkins Glen, hvor Jan Magnussen og Antonio Garcia sluttede mindre end et halvt sekund efter den vindende Porsche, er duoen fra Corvette Racing igen klar til kamp. 

Og igen er der tale om en af de helt store klassiske racerbaner, når IMSA-feltet den kommende weekend indtager Canadian Tire Motorsport Park ­– af fans blot kaldet Mosport – for to timer og 40 minutters hardcore IMSA-battle.

Jan Magnussen: "Der er så meget fart på"

"Mosport er klart en af mine favoritter. Dem ved jeg godt, at jeg har mange af, men Mosport er en af de særligt hurtige. Den har så meget fart, og med en optimal bil, som du stoler på, kan du køre nogle helt episke omgange. Vi havde en god weekend på Watkins Glen i sidste weekend, selv om vi ikke fik den sejr, vi håbede på. Måske lykkes det i denne weekend. Antonio og jeg vil i hvert fald gøre alt for det, og vi har et team i ryggen, som de seneste løb virkelig har tryllet med strategierne. Hvis vi ikke kan vinde, handler det om at få point nok til at overtage føringen i mesterskabet" fortæller Jan Magnussen

Har vundet fem Corvette-sejre i Canada

Det bliver alt andet end debut for Jan Magnussen, som kørte sit første løb på Mosport helt tilbage i Panoz-dagene. Han deltog for første gang med Corvette Racing i 2007, og siden da har den canadiske bane nord for Toronto været et fast indslag på kalenderen. Hele fem gange har danskeren taget sejren – og senest med Antonio Garcia i 2014. Sidste år sluttede de to på en andenplads i GTLM-klassen.

Corvette Racing stiller sædvanligvis op med to eksemplarer af den velkendte gule Corvette C7.R, dog med en anderledes kørerbesætning. 

Et crash for Magnussen og Garcias søsterbil på Watkins Glen betyder nemlig, at teamkammeraten Tommy Milner må stå over grundet en håndskade. I stedet skal Oliver Gavin dele bil med østrigske Marcel Fässler, som også var en del af holdet på Le Mans, Sebring og Daytona.

– Det er virkelig skidt for Tommy. Det var en voldsom ulykke på Watkins (hvor Milner fik kontakt med en anden GTLM-bil og blev sendt hårdt i muren, red.), men heldigvis har Corvette Racing altid prioriteret sikkerheden over alt andet. 

Episoden i sidste weekend beviser, hvor sikre, bilerne er blevet, og selv om jeg udmærket ved, hvor frustrerende det er at blive taget ud af et løb, kan vi kun glæde os over, at der ikke skete mere, siger Jan Magnussen. 

Se Jan Magnussen i aktion

Fredag 5. juli
11.20 (17.20) – Træning #1 (60 min)
16.10 (22.10) – Træning #2 (110 min)

Lørdag 6. juli
08.00 (14.00) – Træning #3 (60 min)
12.00 (18.00) – Kvalifikation GTLM (15 min)

Søndag 7. juli
09.30 (15.30) – Warm-up (20 min)
13.05 (19.05) – RACE (2 timer 45 min)

Livetiming: https://imsatv.imsa.com/

Livestreaming: https://scoring.imsa.com/

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...