Corvette C7.R road atlanta
Corvette C7.R© Richard Prince

Jan Magnussen: Farvel og tak for alt til Corvette C7.R

Magnussen og Garcia sluttede på en delt andenplads i det amerikanske IMSA-mesterskab. Weekendens 10-timersløb på Road Atlanta i Georgia var det sidste for Corvette C7.R

14. oktober 2019 af Nikolaj Karlshøj/Carlos Communication - PR


Der blev gået til makronerne i finalen i det amerikanske IMSA-mesterskab, som blev afgjort på Road Atlanta tidligt søndag morgen dansk tid. Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller sluttede Petit Le Mans på en fjerdeplads i det benhårde GTLM-felt og sikrede dermed en delt andenplads i det prestigefulde kørermesterskab.

"Det var, fuldstændig som forventet, et udfordrende løb. Alle ønskede en sejr til vores C7.R i bilens allersidste løb, men sådan skulle det ikke være. At starte bagest i feltet på grund af en straf efter kvalifikationen hjalp os ikke. Vi gamblede lidt med dækvalget i begyndelsen, hvilket uheldigvis gav os et ekstra pitstop. Derfra gjaldt det ellers om at holde os på den førende omgang, men som kampen udviklede sig, fandt vi farten og kunne levere et godt show mod afslutningen," forklarer Jan Magnussen.

Jan Magnussen var flyvende bag rattet og afleverede den gule Corvette C7.R på en førsteplads i sit sidste stint, hvorefter Antonio Garcia fik til opgave at køre i mål. Med mere end to timer igen, var det nødvendigt med to pitstop undervejs, men spanieren blev 30 minutter før det ternede flag kaldt ind til et tredje stop, hvor Corvette Racing-crewet monterede fire ekstra bløde Michelin-dæk i håb om at kunne vinde en ekstra position eller to.

© Richard Prince


Planen lykkedes, og en femteplads blev vekslet til en fjerdeplads på den sidste, nervepirrende omgang, hvilket sendte Magnussen og Garcia op på en delt andenplads i det prestigefulde kørermesterskab. Den endelige stilling placerer dog – grundet Porsche-konkurrenternes bedre løbsresultater gennem sæsonen – Corvette-duoen på en samlet tredjeplads.

"Vi gav den alt, hvad vi kunne, og det var fedt at mærke, at vores nu seks år gamle Corvette stadig kan være med helt fremme i kampen og slutte på mesterskabspodiet. Samtidig var det en vemodig fornemmelse at køre det sidste stint i bilen, som har givet Antonio og jeg to mesterskaber, en Daytona-sejr og en sejr i 12-timersløbet på Sebring," lyder det fra Jan Magnussen.

"En kæmpe tak til hele holdet bag Corvette Racing og Pratt & Miller, til Antonio og til Mike, og ikke mindst til alle de fans, som har fulgt os gennem hele sæsonen. Altid fantastisk at slutte året af på Road Atlanta, som i min verden er og bliver en af de mest legendariske racerbaner."

© Christina Nielsen Racing

Christina Nielsen afslutter travl sæson

Christina Nielsen har haft en travl 2019-sæson med deltagelser i flere højt profilerede GT3-mesterskaber, og tidligt søndag morgen blev ét af dem afgjort, da danskeren hjalp Meyer Shank Racing-teamets Caterpillar-sponsorerede Acura NSX over målstregen på en syvendeplads i Petit Le Mans. Det 10 timer lange løb blev traditionen tro afviklet på Road Atlanta i Georgia.

"En sejr eller en podieplacering havde været fantastisk, men vi havde simpelthen ikke farten til det denne weekend. Teamet leverede som sædvanlig en fantastisk indsats og gav os en bil, som vi kunne kæmpe med, men helt fra starten af løbet vidste vi, at det ville blive en hård omgang. Vi havde håbet på at kunne slutte i top-fem, men måtte tage til takke med en syvendeplads. Kæmpe tillykke til vores teamkammerater, som sikrede sig mesterskabet," siger Christina Nielsen.

Det var Christina Nielsen, som startede løbet i den gule Acura NSX GT3 klokken 12.05 lokal tid, og danskeren var især flyvende i sit aftenstint, hvor hun overtog sædet og returnerede til løbet bagest i GTD-feltet, og senere afleverede bilen på en andenplads. Præstationen gav genlyd i pitlane, og på direkte TV forklarede danskeren, at teamets samlede indsats var årsagen til det stærke comeback.

© Christina Nielsen Racing


"Det har været fantastisk at være en del af Meyer Shank Racing og Heinricher Racings all-female program, også selv om jeg kun har haft mulighed for at deltage i udvalgte løb henover året. Det amerikanske mesterskab har en særlig plads i mit hjerte, da jeg to gange har sikret titlen, og banerne, menneskerne og fansene er noget helt særligt. Jeg håber, at 2020 også vil byde på ræs i USA," siger Christina Nielsen.

Danskerens 2019-sæson er dog endnu ikke færdig, eftersom Christina Nielsen den 21.-23. november stiller op til sidste afdeling af Intercontinental GT Challenge sammen med Strakka Racing og Mercedes-AMG. Finalen i det interkontinentale mesterskab afvikles på Kyalami-banen i Sydafrika.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...