© bilmagasinet.dk

James Thompson vandt og sendt af banen

Casper Elgaard udbyggede sin mesterskabsføring med årets første sejr i DTC-løbet på Ring Djursland

16. august 2010 af Steen Bachmann


James Thompson, England, vendte i weekenden tilbage til Danish Touringcar Championship, hvor han havde sin første start nogensinde på Ring Djursland. Og det blev et besøg, som briten sent vil glemme. Dels vandt han en sikker sejr i første heat, dels blev han sendt af banen i en meget dramatisk exit, hvor hans Honda Accord Euro-R ramte to af banens rydningskøretøjer.

James Thompson startede fra pole position i det første heat, og her fik han en forholdsvis ubesværet sejr foran Casper Elgaard, Århus, og Robert Schlünssen, Tyskland, mens de to Seat Leon-kørere Jason Watt, Herlev, og Jens Møller, Ikast, ikke kom til at spille nogen rolle i topkampen. Således måtte Jens Møller udgå af løbet med en ødelagt trækaksel.

I andet heat startede DTC-kørerne i omvendt rækkefølge, og da feltet rundede første sving, lå Jens Møller og Jason Watt side om side i en tæt duel om føringen. De to kørere ramte hinanden med det resultat, at Jens Møllers bil blev sendt ud af kurs. Mens midtjyden arbejdede på at få herredømmet over bilen igen, forsøgte James Thompson at passere udenom, men i et hændeligt uheld blev han ramt af Jens Møllers bil. James Thompsons bil blev herved sendt udenfor banen, hvor den gik sidelæns hen over græsset på inderkredsen og efter en kort lufttur ramte ind i to af banens rydningskøretøjer.

James Thompson var forslået ved uheldet, men kunne selv forlade bilen, der trods omfattende karrosseriskader viste, at elementer som sikkerhedsbur og sikkerhedstank forhindrede, at det hændelige uheld ikke fik alvorligere konsekvenser.

Efter uheldet førte Jason Watt foran Casper Elgaard og Jens Møller, men midtvejs i løbet blev Jason Watt passeret af de to og måtte køre i pit med et teknisk problem på sin bil. Casper Elgaard sikrede sig sæsonens sejr, og med den udbyggede han sin føring i mesterskabet.

Tekst: Morten Alstrup
Foto: Birger Vilén

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...