Internationalt medie: Derfor er Magnussen den sande vinder af F1-løbet i Kina

Det kan godt være, Hamilton var tilbage på toppen af podiet efter løbet i Shanghai, men Kevin Magnussen var i virkeligheden den, der klarede sig bedst. Her er forklaringen.

13. april 2017 af Esben Skrumsager

Der er mange måder at måle succes på. Den primære inden for motorsport er selvfølgelig placeringen i feltet, når det ternede flag viser sig, men Drivetribe har heldigvis også en anden måde at vurdere resultatet på, og efter weekendens F1 Grand Prix i Kina er det entydigt til Kevin Magnussens fordel.

Forventningsafstemning

Som i så mange andre af livets facetter handler opfattelsen af et resultat i høj grad om forventningsafstemning. Hvis du forventer at blande dig i top-3, bliver du næppe lige så tilfreds, når du får en fjerdeplads, som hvis du havde forventet at ende blandt de sidste og rent faktisk hiver en fjerdeplads i hus.

Det må være tanken bag Drivetribe's rangering af Formel 1-kørerne efter det seneste løb, som fandt sted i Shanghai.

Kevin Magnussen opnåede en relativt fin 8.-plads i løbet, hvilket må siges at være godkendt for den danske racerkører, som ellers ikke er vant til at blande sig i den pointgivende top-10.

Men hos Drivetribe får han altså en entydig førsteplads. Den fornemme placering til den danske racerkører skyldes, at Drivetribe har set på de enkelte køreres odds for at vinde løbet, og så har de sammenholdt dem med kørernes præstation på banen.

Herunder kan du først se oversigten over odds på de kvalificerede kørere til løbet.

Ifølge oddsene fra Betfair, var det ikke overraskende Hamilton, der var sat til at vinde. Blandt de absolutte outsidere lå Kevin Magnussen med odds 1/500.

Og herunder ses så den endelige stilling fra det kinesiske Formel 1-løb i den forgangne weekend.

© Drivetribe

Så at Kevin rent faktisk endte på en 8.-plads var altså noget af en præstation hans odds taget i betragtning, og ifølge Drivetribe's avancererede udregningssystem er det altså nok til en førsteplads i det seneste løb som den bedst præsterende kører i forhold til forventningerne.

Hvis vi selv havde lavet den udregning, for at Kevin Magnussen for en gangs skyld kunne ende på toppen af podiet, havde vi nok fået skudt i skoene, at det var en lige lovlig kreativ udregning, men nu hvor det er Drivetribe, kan vi jo bare læne os tilbage sige; "Det er jo ikke os, der laver reglerne". Hurra for dansk succes i Formel 1.

Måske er du interesseret i...