Her er Formel 1-ekspertens forudsigelser til det kinesiske Grand Prix.

Hvordan ender det kinesiske Grand Prix? Det har en af Bil Magasinets faste Formel 1-eksperter et rimelig godt bud på. Læs hans analyse hér

12. april 2019 af Mathias Brandt

Er du ikke allerede kommet i gang, så skynd dig at være med i GP Picks. Her får du helt forpligtigende lov til at forsøge at forudse løbets resultater.

Bil Magasinet præsenterer i samarbejde med Picks.dk årets sjoveste betting-spil, GP Picks.

Når man spiller på picks.dk, handler det om at forsøge at forudse løbets vindere og tabere. De enkelte ’picks’, kan virke lige til, men nogle gange skal man vælge mellem to kørere, der nærmest er lige hurtige, og gør valgte svært. Denne uforudselighed gør hele spillet ret underholdende.

Kom igang med GP Picks her

Vær med i Bil Magasinet's egen liga

Vær med I Bil Magasinet's egen liga, hvor vi efter hvert løb trækker lod om et 3 måneders abonnement af Bil Magasinet. Alle der tilmelder sig vores liga er med i lodtrækningen.

Under 'Ligaer' skal du søge efter: Bil Magasinets GP-liga

Eller brug dette link

Her er F1-ekspertens forudsigelser

Vi har haft fat i vores eksperter på BMF1.dk, og hørt hvordan de tror at det kinesiske grand prix vil ende.

”Kinas Formel 1 Grand Prix, er det tredje løb i år, hvilket betyder at vi nu, har lidt mere kendskab til, hvilke kørere og hold, der klare sig bedre end andre. Men efter der er kommet nye aerodynamiske regler, har vi ikke set en rød tråd over de to forrige løbsweekender.” fortæller Allan Haslund, ekspert på BMF1.dk.

Derfor mener Allan Haslund at det kan være en god ide at kigge på resultaterne fra teamsnes testresultater fra vinterens testarbejde, og mindre på resultaterne fra de to foregående løb.

Herunder får du Allan Haslund’s picks til weekendens løb.

Pick 1: Hvem klarer sig bedst af Kevin Magnussen eller Roamain Grosjean?

”Ud over, at man som dansker, ofte vil vælge med hjertet og pege på Kevin Magnussen, så skal man også se på, at hans franske kollega Roamain Grosjean, har startet den nye sæson, med to løb hvor han ikke har set målstregen. Ikke at vi tror det vil ske igen, men jeg tror at Kevin har så meget mere tillid til bilen og sig selv, at han igen vil slå Grosjean.” fortæller Haslund.

Pick 2: Kan Lewis Hamilton slå Charles Leclerc igen?

”Dette er et svært valg, men når vi ser på alle de data vi kan få omkring bilerne, er Ferrari stærkest. Så jeg forventer at Charles Leclerc kommer hurtigst over målstregen i Kina.” siger Allan

Pick 3: Intern duel mellem Williams-kørerne Kubica og rookie George Russell

”I bunden af feltet finder vi Williams holdet. De har virkelig haft en svær start på sæsonen, med en bil der angiveligt er meget svær at kører. Jeg tror på, at rookie George Russell endnu engang vil sætte Robert Kubica til dørs og vinde deres interne duel. Russell er en virkelig hurtig ung mand, der vandt Formel 2 i sidste sæson. Hans vindermentalitet har han formået at tage med sig til Formel 1. Han er ikke tilfreds med bare at være kommet i Formel 1, han vil frem i feltet.” forklarer Allan Haslund.

Pick 4: Sebastian Vettel eller Valteri Bottas?

”Et pick mellem Sebastian Vettel og Valteri Bottas, ville sidste år, være meget nemt, men Bottas kom ud af første løb i Australien, som en suveræn vinder, mens Vettel kæmpede med den meget besværlige Ferrari. Til trods for det, har jeg valgt Vettel til at slå Bottas, simpelthen fordi han skal, hvis han skal beholde troen på, at han kan blive verdensmester igen i år. Samtidig har Ferrari den hurtigste bil, hvilket også tæller.” lyder fra Allan Haslund. 

Pick 5: Verstappen er det åbenlyse valg

”En der har startet sæsonen stærkt, er Max Verstappen. At sætte ham op imod Pierre Gasly ser ikke ud til at give megen mening. Samtidig går der allerede nu rygter om, at Gasly kan være på vej tilbage til Toro Rosso, hvor han skal bytte sæde med Kvyat, der kom tilbage til Formel 1 i år. Det betyder at mit pick her, vil være Verstappen.” lyder Allan’s forudsigelse.

Pick 6: Kan rookie Norris slå Carlos Sainz Jr.?

”Hos McLaren, er det meget overraskende Lando Norris der er kommet bedst fra start. Norris, der som Russell, er rookie i år, kører selvsikkert og har vist at han er rigtig dygtig til at sætte bilen op. Men Carlos Sainz Jr. er også en meget dygtig kører, som blot mangler lidt held. Det tror jeg på at han får i denne weekend, hvorfor mit pick gå på, at han slår Norris.”

Pick 7: Hvem får mest fart i ræseren, Hülkenberg eller Räikkönen?

”Det var sort uheld, der betød at Nico Hülkenberg ikke slog Kimi Räikkönen i Bahrain, men selvom Renault ser stærkere ud, end de længe har gjort, så tror jeg på at Räikkönen i Alfa Romeo, med Ferrari-power, vil være hurtigere end Hülkenberg med Renault-power i den kommende weekend, hvorfor mit pick går på den finske kører.”

Pick 8: Slår Ricciardo i sin Red Bull-racer, rookien Albon?

”Efter sidste sæson, valgte Daniel Ricciardo at skifte fra Red Bull og over til Renault. Et træk der kom som en stor overraskelse for de fleste, men som den glade australier måtte tage, da han ikke fik den opmærksomhed han fortjente hos Red Bull. Men skiftet til Renault har ikke været nemt. To løb er kørt og Ricciardo har endnu ikke set det ternede flag. Men jeg tror på, at heldet vender for Ricciardo i den kommende weekend. Når det gør det, har Albon ikke en chance. Albon er også rookie i år.”

Pick 9: Erfaring slår en hurtigere bil.

”Et hold der har klaret sig langt dårligere end forventet, er Racing Point, der sidste år kørte som Force India. De har fået en væsentlig økonomisk indsprøjtning, men har ikke formået at forvandle de penge til resultater. Stjernen på holdet er Sergio Perez, der ikke har haft problemer med at sætte Lance Stroll på plads. I dette pick, er det dog ikke hans egen holdkammerat der skal udfordres, men derimod manden i den anden Alfa Romeo, italieneren Antonio Giovinazzi. Den unge italiener, der har en massiv støtte fra Ferrari, har dog vist sig at være meget langt fra Räikkönen og som jeg ser det, er han også langt fra Perez. Så selvom Perez har en langsommere bil, går mit pick på Perez.”

Pick 10: Er Lance Stroll hurtig nok til at slå Daniil Kvyat?

Sidste pick der skal foretages, er valget mellem Toro Rossos stjerne Daniil Kvyat og Racing Point ejerens søn, Lance Stroll. Igen, et valg der burde være nemt. Lance Stroll har ikke kunne følge med Perez og Kvyat har været klart den bedste hos Toro Rosso. Mit sidste pick går derfor på Kvyat som vinder af denne duel. 

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.