russisk grand prix sochi formel 1 2022

Det russiske Grand Prix er aflyst 

© Aston Martin F1 Team

Formel 1 tager konsekvensen af den russiske invasion af Ukraine

Hele Formel 1 verdenen reagerer på den russiske invasion af Ukraine. Det russiske Grand Prix i Sochi er aflyst og Haas har indtil videre fjernet vigtig sponser.

25. februar 2022 af Gustav Reeh Persson

Formel 1 har udtalt sig om Russisk Grand Prix 

Ruslands invasion af Ukraine satte pres på Formel 1 for at boykotte det russiske Grand Prix i Sochi. Løbet i Sochi var planlagt til den 23.-25. september i denne sæson. FIA, organisationen bag Formel 1 har i dag kl. 13 taget konsekvensen og udtalt, at det er umuligt at afholde det russiske Grand Prix under nuværende omstændigheder.

Det kommer efter højlydt kritik fra blandt andre den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel, der udtalte til pressen i går: “Jeg vågnede op i morges til de chokerende nyheder. Jeg ved ikke... Det er forfærdeligt at se, hvad der sker,". Han fortsatte med, at hans beslutning om ikke at køre i Rusland allerede var taget. 

Verdensmesteren fra sidste år, Max Verstappen, støttede kritikken med udtalelsen, "Når et land er i krig, er det ikke rigtigt at køre race der"

haas formel 1 bil 2022

Her ses Haas' racer på banen i Barcelona uden russisk sponsor og farver.

© Haas F1 Team Twitter

Haas kører kun i hvidt og uden russisk sponsor

Haas var endnu hurtigere end FIA, måske fordi de kører i russiske farver og har en russisk hovedsponser. De har i dag, til den sidste testdag inden sæsonen begynder, kun kørt i hvidt i stedet for de russiske farver og så har de yderligere fjernet deres russiske sponsor, Uralkali, på siden af bilen. 

Uralkali, er en russisk gødningsproducent og Dmitry Mazepin er manden bag selskabet. Dmitry Mazepin har tætte forbindelser til Putin og de er ofte blevet fotograferet sammen. Dmitrys søn, Nikita Mazepin, kører for Haas.

Hvorvidt den russiske bemaling nogensinde kommer tilbage på Haas' racer, og om Uralkali kan fortsætte som hovedsponsor er der ikke meldt noget ud om. 

haas formel 1 2022 urakali

Her ses Hass' Formel 1-bil for 2022-sæsonen med Urakali sponsor.

© Haas F1 Team

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...