"Formel 1-racer" til gadebrug med Ferrari-V12'er

Nu hvor Formel 1 alligevel ikke kommer til Danmark, må du i stedet "nøjes" med denne Formel 1-fortolkning med en V12 Ferrari-motor, der må køres på offentlig vej.

29. september 2018 af Mathias Brandt

Ville skabe noget unikt

Der var uden tvivl mange danskere, som havde glædet sig til, at vi på et tidspunkt skulle se Formel 1-biler ræse rundt i København. Men den drøm er slut, efter Frank Jensen begravede alle forhåbninger om, at det kunne lade sig gøre. Men bare rolig, vi har fundet et alternativ – nemlig denne sindssyge kreation.

Bilen skulle efter sigende være gadelovlig og er bygget af det australske firma Zacaria, som drives af to visionære herrer, Zac Mihajlovic og Scotty Cox. Det siger dig måske ikke så meget, men de står også bag en tro kopi af den legendariske Batmobil, som var med i Tim Burtons Batmand-film fra 1989. 

Efter at have lavet Batmobilen gik de straks i gang med at finde på nye idéer, og her faldt tankerne hurtigt på en Formel 1-bil.
”Ingen har lavet en Formel 1-bil. Der er lavet biler som BAC Mono og Arial Atom, men de har fire cylindre og ligner mere konceptbiler” udtaler Mihajlovic til Which Car 

Vægt/effekt-forhold i 1:1

For ham var valget af motor ikke særlig svært – det skulle selvfølgelig være en V12’er fra Ferrari. Valget faldt på en 6,3-liters V12-motor fra en Ferrari F12 Berlinetta, som var blevet skadet.

Den er koblet sammen med en 6-trins sekventiel gearkasse fra Albins, som normalt laver gearkasser til racerbiler. I ægte racerstil har gearkassen ligeskårne tandhjul, som sikrer, at så få kræfter som muligt går tabt i gearkassen. Den har selvfølgelig skiftepaler bag rattet, men det første gang, at vi har hørt om, at de er blevet beklædt med slangeskind, men det er altså tilfældet her.

Motoren yder 740 hk og bilen vejer omkring 700 kg uden fører, hvilket giver den et vægt/effekt-forhold, som er tæt på 1:1. En ting som kun få biler kan prale af. Fronten er ekstremt lav, derfor en den blevet udstyret med et løftesystem, der hæver fronten med 10 cm på et splitsekund.

Hele karrossen er i aluminium, som bliver poleret blankt i stedet for at blive lakeret. Grundet fodgængersikkerhed, har de været nødsaget til at sætte skærme rundt om hjulene, hvilket en normal Formel 1-racer ikke har. 

Koster over 4 mio. kroner

Bilen er stadig i gang med at blive fremstillet, men når den er klar, forventer Zacaria, at den skal koster omkring 1 mio. australske dollars, hvilket omregnet svarer til 4,6 mio. danske kroner. Vi tør ikke sige, om det også kan lade sig gøre, at indregistre den i Danmark. 

Du kan følge projektet på Instagram herunder:

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, så snart du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.