formel 1 2022 kevin magnussen

Ud af det blå kom Kevin Magnussen tilbage i Formel 1.

© Haas

Få overblikket: Her er alle kørere i Formel 1 i 2022

Den nye Formel 1 sæsons startede i marts, og det var noget overraskende med en tilbagevendende Kevin Magnussen. Læs med her, hvor vi løber igennem samtlige kørere og teams for sæsonen!

9. maj 2022 af Mikkel Østrup-Jeppesen
Mercedes formel 1 f1 hamilton russell
F1:

Lewis Hamilton og George Russell vil genvinde verdensmesterskabet.

© Mercedes (collage)

Mercedes-AMG

 • Lewis Hamilton #44

 • George Russell #63

Det bliver første gang siden 2014, at vi ikke har en forsvarende verdensmester i en Mercedes AMG-racer. Efter Lewis Hamilton på spektakulær vis tabte VM på sidste omgang af 2021-sæsonen, forsvandt den 7-dobbelte verdensmester som dug for solen. Hamilton har alle dage været storforbruger af sociale medier, men i knap to måneder var han ingen steder at finde.

“I’ve been gone. Now I’m back”, skrev Hamilton på Instagram 5. februar, og meldte sig dermed ind i kampen om VM 2022. Der har ellers længe været stor tvivl om, hvorvidt Hamilton ville trække sig og sige farvel til Formel 1. 

Sådan ser det heldigvis ikke ud til at blive, selvom der stadig ikke er kommet en officiel udmelding fra Mercedes og Hamilton om en ny kontrakt. Dog har britten besøgt Mercedes-fabrikken kort inden lanceringen af 2022-raceren, så alt tyder på, at Hamilton er tilbage.

Vi ser også frem til en sæson, hvor den rutinerede Hamilton får selskab af en ny makker. George Russell træder direkte ind som andenkører, efter en skuffet Valtteri Bottas ikke fik sin kontrakt fornyet. Det er første gang siden Nico Rosberg i 2016, at vi skal se Hamilton med en ny makker.

Der kan ikke være meget tvivl om, at Mercedes ser George Russell som teamets fremtidige førstekører. Russell, der kommer fra Williams-teamet, fik allerede sin debut i “sølvpilen” i 2020, hvor han vikarierede for en corona-syg Hamilton.

Dengang var Russell uhyre tæt på at nappe sejren i Sakhir, inden et dårligt pitstop og punkteret dæk forpurrede hans løb.

Mercedes stiller til start i 2022 som forsvarende konstruktør-mestre, men teamet har næppe glemt slutningen på sidste sæson. Vi kommer til at se et uhyre tændt Mercedes-team med en hævngerrigt Toto Wolff i spidsen.

Red Bull f1 formel1 perez verstappen
F1:

Det lænede sig gevaldigt op ad en "bromance" mellem de to Red Bull-kørere efter sæsonafslutningen i Abu Dhabi.

© F1

Red Bull

 • Max Verstappen #1

 • Sergio Perez #11

2022 bliver omsider året, hvor Red Bull vender tilbage som 1'er i feltet. Max Verstappen ledte den røde tyr gennem en sæson, hvor teamet bestemt ikke havde den hurtigste racer med til alle løb.

Til gengæld havde Red Bull et kæmpe talent i Verstappen, en fantastisk stateg bag pit-muren og vilje som få andre i feltet.

Red Bull har i et par sæsoner pustet Hamilton i nakken, og 2021-sæsonen blev afslutningen på et 7-årigt magtgreb om Formel 1. 24-årige Verstappen går den nye sæson i møde som verdensmester, og han kan meget vel genvinde den titel.

Han er modnet som kører, er blevet mere risikobevidst, og har aldrig kørt med mere nerve og kynisme.

Selvom Verstappen i 2021-sæsonens sidste løb havde en portion held med sig, så skyldes hans sejr også team-kammeraten Segio Perez. Sidste sæson var et studie i assistering fra en andenkører, hvor Perez utallige gange holdte Verstappen inde i kampen om VM.

Sergio Perez sluttede som 4’er i verdensmesterskabet, og dermed må Red Bull’s problemer med andenkørere være løst.

Tænk sig, at Perez stod med det ene ben ude af Formel 1 tilbage i 2020, inden Red Bull samlede ham op. Mon ikke teamchef Christian Horner fryder sig over den beslutning.

Læs også: Her er verdens dyreste biler.

ferrari formel 1 f1 2022 sainz leclerc
F1:

Bliver 2022 året, hvor en spanier og monegasker bringer Ferrari tilbage til tops?

© Scuderia Ferrari

Ferrari

 • Carlos Sainz #55

 • Charles Leclerc #16

Der er ikke meget nyt under solen hos feltets grand old lady. Den italienske hingst stiller med samme opstilling, som de gjorde sidste sæson, hvor de med nød og næppe hev en samlet 3. plads hjem.

Der er efterhånden mange år siden, at Ferrari for alvor udfordrede de forreste i feltet. Sidste sæson var intet vendepunkt, og temaet måtte gå på ferie uden så meget som én løbssejr. Ganske vidst sad Red Bull og Mercedes tungt på førstepladserne, men dét vil altid være utilfredsstillende for Ferrari.

Carlos Sainz sluttede samlet set som femmer, mens Charles Leclerc måtte nøjes med en 7. plads. Ferrari kunne veksle det til en sejr over deres nærmeste konkurrent, McLaren, i konstruktør-mesterskabet.

Derudover mere end fordoblede teamet deres samlede point fra forrige sæson, og tog derfor et ganske pænt skridt fremad.

Læs også: Mikkel Thomsager kniber en tåre i en Ferrari F40.

Leclerc går ind i den nye sæson med noget at bevise. Han kom til Ferrari i 2019, og hentede flere point, end den 4-dobbelte verdensmester Sebastian Vettel gjorde.

I 2021 slutter han til gengæld efter Sainz, og derfor skal han i den kommende sæson bevise, at han fortsat er Ferrari’s guldfugl.

Omvendt kan Sainz være ganske tilfreds med sin præstation, og han har lagt et godt fundament for flere podieplaceringer. Mange Formel-1 fans undrede sig, da han skiftede McLaren ud med et falmet Ferrari-team, men Sainz slutter altså over både Norris og Ricciardo. 

McLaren f1 formel 1 2022 ricciardo norris
F1:

McLaren er måske det gladeste hold på gridden. Det er de i hvert fald her, hvor de netop er blevet 1'er og 2'er på Monza.

© McLaren

McLaren

 • Lando Norris #4

 • Daniel Ricciardo #3

Griddens to største humørspredere starter endnu engang side om side for McLaren, når Lando Norris og Daniel Ricciardo skal forsøge at overgå succesen i 2021.

Sæsonen bød på både op og nedture for det britiske team, der sluttede på en 4. plads i konstruktør-mesterskabet. McLaren raceren ser igen ud til at være konkurrencedygtig om de forreste pladser, selvom de sluttede sidste sæson af på skuffende vis. Som bekendt stjal Ferrari den sidste plads på podiet i ellevte time.

Det skal dog ikke tage noget af de fantastiske løb, som McLaren kørte hen over sæsonen. Mest af alt sejren på Monza, hvor de både tog første- og andenplads. Det var teamets første sejr siden 2012, og i øvrigt 2021-sæsonens eneste et-to sejr!

McLaren går ind i 2022-sæsonen velvidende om, at de har et enormt talent i den unge Lando Norris. Af samme grund har de bundet ham til 2025 i en ny kontrakt. Norris havde et mere end godkendt 2021, hvor han kom på podiet fire gange og nappede sin første pole-position.

Derudover var han blot ét dårligt dækvalg fra en sejr i Rusland - det må næsten være benzin på bålet for næste sæson!

Læs også: Alt om de italienske hyperbiler fra Pagani.

formel 1 f1 2022 alpine alonso ocon
F1:

En veteran og et Mercedes-talent skal køre for Alpine.

© F1

Alpine

 • Fernando Alonso #14

 • Esteban Ocon #31

Endnu en Formel 1 sæson - endnu et gensyn med Fernando Alonso. Manden, der i 2019 var dømt ude af Formel-1, vendte tilbage i 2021 efter to Le Mans sejre.

Både kritik og beundring mødte den nu 40-årige kører. Men gennem sæsonen blev der sat en fed streg under, at Fernando Alonso stadig er en fantastisk racerkører.

Alonso sluttede sæsonen som en samlet tier, 7 point bedre end Esteban Ocon, og Alpine måtte se sig tilfreds med en 5. plads i konstruktør-mesterskabet. Det er bestemt godkendt for et team af Alpine’s størrelse!

Alpine fik sågar en sejr i 2021, hvor Ocon tog øverste plads på podiet efter et kaotisk løb i Ungarn.

Læs også: Fantastisk og fransk! Vi kører Renault 5 Turbo.

Det er svært at forestille sig en 2022-sæson, hvor Alpine slår teams som McLaren, Ferrari, Red Bull og Mercedes - for ikke at sige umuligt.

Derfor bliver det Alpine’s mål at forbedre sig for at fastholde deres 5. plads foran de nærmeste konkurrenter - og hvem ved, måske har vi ikke set den garvede Alonso på et podium for sidste gang.

Alphatauri kørere 2022 formel 1 f1 gasly
F1:

Det er et ungt sæt kørere, der skal kæmpe i midterfeltet for AlphaTauri.

© AlphaTauri

AlphaTauri

 • Pierre Gasly #10

 • Yuki Tsunoda #22

Der er ingen tvivl om, at AlphaTauri er skuffede over at slutte bag Alpine. Til gengæld kan teamet være tilfreds med Pierre Gasly’s fortrinlige sæson, samt at de rykkede en plads op i konkstruktør-mesterskabet.

Tager vi Alpha-Tauri brillen på, så er det svært ikke at være begejstret for Gasly. Han led et tungt nedelag, da Red Bull endeligt droppede ham, men han har slået hårdt tilbage.

Jovist, diamanter laves under pres, men det er ganske imponerende, hvad Gasly har præsteret.

Det blev ikke til sejre, som det gjorde i 2020 på Monza, men Gasly scorede point i næsten alle løb. Det samme kan ikke siges om hans team-kammerat, Yuki Tsunoda, der ser frem mod sin anden sæson i Formel 1.

Hvor Gasly scorede imponerende 110 point over sæsonen, hentede Tsunoda blot 32 hjem. Tsunoda kørte 2021-sæsonen, som det han var - en rookie. Derfor bliver det enormt spændende at se, om den unge japaner kan indfrie det potentiale, teamet ser i ham.

Ligeledes vil det være en fornøjelse at se Gasly fortsætte sin udvikling, når AlphaTauri skal efterleve det fine niveau, som vi nu forventer af dem.

f1 2022 aston martin vettel Stroll formel 1
F1:

Aston Martin skylder gode resultater - spørgsmål er, om Vettel og Stroll får en konkurrencedygtig bil.

© F1

Aston Martin

 • Sebastian Vettel #5

 • Lance Stroll #18

Hvis der er ét team i feltet, der skuffede i 2021, så er det Aston Martin. Efter en forrygende sæson i 2020 med en samlet 4. plads, så var forventningerne store til Aston Martin.

De forventninger blev på ingen måde indfriet, da teamet skuffende måtte falde ned på en 7. plads i konstruktør-mesterskabet.

Teamet kører videre med den rutinerede Vettel og efterhånden efterprøvede Stroll. Selvom vi lærte i 2020, at Stroll ikke udelukkende er i Formel 1 på grund af farmands opkøb af teamet, så er 34 point på en sæson ikke tilfredsstillende.

Vettel scorede 43 point over sæsonen, hvilket vidner om et team i problemer. Det lykkedes tyskeren at komme på podiet én gang, ligesom han kørte sig til 5. pladser på Spa og Monaco.

Efter en sæson, hvor de halverede deres samlede point, skal Aston Martin finde tilbage til deres tidligere takter. Spændende bliver det også at se, hvad Vettel skal, når hans kontrakt udløber efter den kommende sæson. 

Læs også: Vi gennemgår den voldsomme Aston Martin DBX707.

f1 formel 1 williams albon latifi
F1:

Endnu et ungt hold i pitten. Mon Albon kan gøre det lige så godt, som Russell gjorde for Williams?

© F1

Williams

 • Nicholas Latifi #6

 • Alex Albon #23

Der er ny mand i hvidt, efter Mercedes samlede George Russell op. Den tidligere kører hos Red Bull Alex Albon træder ind i teamet. Her vil han formentlig forsøge at gøre sit gamle team blød i knæene, hvilket ser usandsynligt svært ud.

Williams har i mange år besat feltets bagerste pladser, som - hvad der ligner frivilligt - er blevet overtaget af Haas-teamet. Mere overraskende er det, at Williams sluttede 2021 af bedre end Alfa Romeo. Det havde de færreste forventet, og Williams kan derfor være tilfredse med deres sæson.

En 8. plads er naturligvis ikke noget, der giver flotte trofæer, men det er en klar forbedring for det historietunge team!

Det bliver interessant at se, om Albon kan udfylde den plads, som Russell har efterladt.

Størstedelen af pointene kom fra Russell, hvorfor forventningerne til Latifi er små. Han kan selvfølgelig blomstre, men han får hård konkurrence fra Albon, der er vant til et markant større pres. 

Læs også: De mest interessante elbiler på det danske marked.

f1 formel 1 alfa romeo bottas guanyu
F1:

Der er en ny konstellation hos Alfa Romeo: Bottas kommer fra Mercedes, også får vi en kinesisk rookie i feltet.

© V. Bottas, F1 (collage)

Alfa Romeo

 • Valtteri Bottas #77

 • Zhou Guanyu #24

Her har vi for alvor et spændende team! Alfa Romeo er eneste team i Formel 1, der har skiftet begge kørere frem mod 2022-sæsonen. Efter en horribel sæson, så er det måske netop en udluftning, der er brug for.

Alfa Romeo skuffede sidste sæson, hvor de slutter anden sidst i konstruktør-mesterskabet. Teamet har de seneste år været i en dårlig udvikling, og de hentede blot 13 point i seneste sæson.

Nu får temaet tilført en vaskeægte finsk racerkører, der erstatter en anden finne. Ud med den pensionerede Kimi Räikkönen og ind med Valtteri Bottas. 

Det var til stor skuffelse for Bottas, da han ikke blev forlænget hos Mercedes.

Det bliver interessant at se, om han kan tage den energi med sig i den nye sæson - omend han blot kommer til at se fronten af feltet, når de henter ham med en omgang.

Den eneste rookie i feltet er Guanyu - i øvrigt den første kinesiske kører i Formel 1. Guanyu kommer direkte fra Formel 2, og det bliver spændende at se, om de gode resultater derfra følger med.

Læs også: Test af BMW M4 Competition.

haas f1 formel 1 2022 mazepin schumacher
F1:

Der har ikke været meget at smile over hos Haas-teamet de senseste sæsoner. 2022 kan kun blive bedre.

© Haas

Haas

 • Kevin Magnussen #20

 • Mick Schumacher #47

Det var til manges ærgrelse og frustration, da Kevin Magnussen måtte forlade Haas og Formel 1 efter 2020-sæsonen. "I dag er det nok de færreste, der begræder det, for Haas-teamet er gået fra dårlig til værre siden da", nåede vi at tænke, inden en krig brød ud, og Magnussen pludselig var tilbage i F1.

I 2021 scorer Haas ikke ét eneste point, og sætter sig derfor solitært i den absolutte bund af feltet. Teamet introducerede to rookies til Formel 1 i sidste sæson, men i denne sæson er der noget mere erfaring i teamet. Med en rutineret Kevin og en sulten, lettere øvet Schumacher ser teamet spændende ud, og bilen lader til at være markant bedre end forrige år.

Der er alt at vinde for Haas næste sæson, og ydmygelsen kan næppe blive større. Det bliver interessant at se, om teamet  genfinder sin gamle form. Man kan håbe, at de klarer det godt nok til, at vi får Guenther Steiner at se (og for guds skyld høre) igen.

Leder du efter en ny bil? Du kan læse udvalgte tests her:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...