Mercedes Formel 1 vinder i Bahrain 2021

Selvom han måtte kæmpe for det, tog Hamilton sejren i Bahrain-ræset 2021

© Daimler / Mercedes

Formel 1 er skudt i gang med tæt løb

2021-sæsonen af Formel 1 er officielt skudt i gang med et løb i Bahrain, hvor Mercedes-kæmperne for første gang i lang tid får kamp til stregen.

29. marts 2021 af Frederik Hauschildt

Tæt løb mellem Verstappen og Hamilton

Verstappen havde kvalificeret sig til en 1. plads, og efter starten fik fik han lov at beholde den. Kampen mellem Verstappen og Hamilton fortsatte hele ræset igennem, og indeholdt både overhalinger ved pitstop og på banen.

I løbets sidste omgange havde Hamilton lagt sig på førstepladsen, men Verstappen hentede kraftigt. I de allersidste omgange kastede Verstappen handsken, og indledte en kamp mellem de to topperformere. Verstappen overhalede Hamilton bredt ud af sving fire, men holdet besluttede at give pladsen tilbage for at undgå straf: Verstappen var nemlig over banekanten, da han passerede den vindende englænderen. Selvom der var forsøg, lykkedes det ikke den ellers-flyvende hollænder at snuppe Hamilton inden løbets afslutning, og de to krydsede målstregen inden for samme sekund.

Mercedes Formel 1 vinder i Bahrain 2021
Valtteri Bottas

Er skuffet over sin tredjeplads, efter finnen mistede 10 sekunder til en fejl i pitten.

© Daimler / Mercedes

Ferrari har fart på

Efter en skuffende 2020-sæson har Ferrari igen fået en form for fart i bilen. På trods af en kvalificeret fjerdeplads, måtte Ferrari alligevel spises af med en sjetteplads til ræset i søndags.

I 2021 sæsonen findes tre debutanter: Nikita Mazepin udgik på første omgang efter en fejl-40, og søn af Michael, Mick Schumacher, sikrede en skuffende 16. plads. Japanske Yuki Tsunoda er som en del af Red Bulls talentprogram rykket op fra Formel 2, og hans debut bar på en niendeplads og derfor to point.

Sergio Perez, der måtte starte fra pitten efter en fejl på bilen under opvarmningsomgangen, kæmpede igennem feltet og endte på en femteplads bag ungkøreren fra McLaren, Lando Norris.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...