© bilmagasinet.dk

Folketingsmand fik lærestreg

Rallytalent gav Karsten Nonbo (V) en opvisning i, at unge førere godt kan køre bil

19. februar 2012 af Bil Magasinet

"Unge mennesker har brug for at få respekt for hastigheden. Og det kan de ikke lære noget bedre sted end i den officielle motorsport. Her lærer de at køre så godt bil, at de ikke har behov for at blære sig på landevejen, fordi de nu har selvtilliden i orden."

Ordene falder præcist og klart fra folketingsmedlem, formand for Færdselssikkerhedskommissionen, Karsten Nonbo, selv om det kun er få sekunder siden, at han stod ud af 21-årige Simon Larsens Citroën-rallybil efter en hæsblæsende tur med det unge rallytalent.

© bilmagasinet.dk

Baggrunden for Karsten Nonbos vurdering er dels den triste, at mange unge bilister slår sig selv ihjel i soloulykker, dels den mere positive, at den tidligere politimand og nuværende Christiansborglovgiver var æresgæst ved Rallysportens dag, som sætter fokus på landets bedste rallykørere og på ungdom og trafiksikkerhed.

Karsten Nonbo var imponeret over Simon Larsens evner bag et rat:

"Jeg var kun kommet gennem det første sving, så havde jeg fuld tillid til dig. Du kan let bestå køreprøven for færdselsbetjente, du er super bag et rat," sagde Karsten Nonbo, mens Simon Larsen strålede som en sol.

Highspeed-tur i 300-hestes Peugeot

© bilmagasinet.dk

Bagefter var Færdselssikkerhedskommissionens formand ud at køre i en 300-hestes Peugeot Super 2000 rallybil ført af den mangedobbelte danmarksmester Ib Kragh. Og inden Nonbo tog tilbage til arbejdet, klemte den høje politiker sig med det yderste besvær ned i en lille Tesla Roadster Sport elbil ført af 2009-danmarksmesteren Tim Svanholdt.

Her drejede det sig om at se, hvad en elbil kunne præstere på en ægte hastighedsprøve. Svanholdt vandt i efteråret Oresund Electric Car Rally i en Citroën C Zero, og nu fik han lejlighed til at suse Nonbo rundt på rallybanen i en totalt lydløs bil, der accelererer hurtigere end en Porsche 911.

Mens Karsten Nonbo tog toget hjem, drog event organizer Michael Eisenberg fra Intercom en konklusion på dagens arrangement:

"Hjerneforskeren, professor Albert Gjedde fra Københavns Universitet, hævdede for nylig, at hjernen ikke er færdigudviklet i 18-årsalderen, og han anbefalede mere erfaring bag rattet. Netop her har motorsporten en samfundsnyttig funktion, fordi vi kan give de helt unge en erkendelse af, at de ikke er verdensmestre, samtidig med, at vi træner dem så godt i at køre bil, at de måske en dag kan blive det og i hvert fald kan lære at undgå alvorlige ulykker," sagde Michael Eisenberg.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...