Copenhagen Historic Grand Prix Vintage Racing Mini cross headlight
© Frederik Hauschildt

Få pladser tilbage: 65'erne er tilbage til Copenhagen Historic Grand Prix 2021

SixtyFivers er en af de mest populære klasser til CHGP, fordi der er garanti for action. Racerbilerne er tilbage på Bellahøj Park i august - se video

4. maj 2021 af Frederik Hauschildt

Officiel meddelelse fra CHGP 5. maj 2021

CHGP 2021 og Covid-19

Når CHGP skydes i gang på Bellahøj Park d. 6. august i år, bliver det 20. gang, det Københavnske Grand Prix afholdes.

Tirsdag d. 4. maj fremrykkede Regeringen genåbningsplanen, hvorfor flere erhverv og aktiviteter atter bliver tilgængelige for samfundet.

I den anledning undersøger vi på nuværende tidspunkt, hvordan vi håndterer de til dén tid gældende restriktioner, og vi vil derfor i den kommende tid arbejde på, hvordan vi skal afvikle CHGP 2021 på bedste og mest sikre vis.

Med udgangspunkt i en tæt dialog med respektive myndigheder, planlægges CHGP derfor fortsat på højtryk, og vi glæder os til at gæste Bellahøj Park for 8. gang.

Når vi får nærmere informationer og retningslinjer, vil vi samtidig kunne melde mere konkrete initiativer og eventuelle ændringer ud.

Vi gør opmærksom på, at alle beslutninger vedrørende arrangementet bliver meldt ud via officielle pressemeddelelser fra CHGP.

Vi håber på din forståelse, og vi takker vores frivillige for den store interesse for CHGP, som de udviser.

På vegne af CHGP
Signe Karoline Liljekvist, Daglig leder

The Sixties are back!

Copenhagen Historic Grand Prix 2021 gennemføres! CHGP bekræfter også, at SixtyFivers kommer tilbage til endnu et års ræs på bybanen i Bellahøj. SixtyFivers-klassen består simpelt sagt af racerbiler, der er bygget 1961-65. 

Her var teknikken simplere, og således er alle bilerne nogenlunde jævnbyrdige, også selvom deltagerlisten strækker sig fra Mini'er til Ford GT'er med et kort visit forbi både Porsche og Volvo. De forskellige bilers karakteristika kommer til udtryk, når de presses på en racerbane, og det giver et enormt interessant racerløb.

Se videoen nedenfor af finaleløbet fra 2019, der traditionen tro er kommenteret live af blandt andre Mikkel Thomsager fra Bil Magasinet:

Hvem er tilmeldt?

SixtyFivers er ikke bare en klasse til CHGP, det er også en forening, der hvert år gæster CHGP og står for tilmeldelsen af biler i klassen. Gruppen består af medlemmer fra både Sverige og Danmark, og udgør typisk en stor bestanddel af de biler, der deltager i klassen. 

Gruppen er oprettet af Nikolaj E. Mortensen:

"CHGP var dér, vi startede som klasse, og jeg tror, at jeg taler på både kørere og tilskueres vegne, når jeg siger, at CHGP ikke vil være det samme uden Sixtyfivers – og omvendt. Vores kørere er super glade for løbet i København, og det betyder alt for os at vores kørere er glade og tilfredse ved deltagelse hos os.”

Er du selv interesseret i at køre i SixtyFiver-klassen til CHGP, kan du tage kontakt til SixtyFivers igennem CHGP's hjemmeside.

Copenhagen Historic Grand Prix Vintage Racing Toyota biler bagende
© Frederik Hauschildt

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...