© bilmagasinet.dk

Elgaard sikrer 4. DTC-titel

Historiens sidste DTC-løb måtte rødflages efter voldsomt uheld på Jyllandsringen

11. oktober 2010 af Steen Bachmann


På FDM Jyllandsringen sluttede Casper Elgaard, Århus, den 12. og sidste udgave af Danish Touringcar Championship ved at finde sit fjerde Danmarksmesterskab i den klasse, der har præget dansk bilsport i det seneste årti. Men det blev en på mange måder mærkelig afslutning, årets sæson fik.

På den første omgang af søndagens andet og sidste løb kom det til en kollision mellem Jesper Sylvest, Jægerspris, og Michael Outzen, Ringe, der resulterede i, at førstnævntes Chevrolet Lacetti blev sendt sidelæns ind i en banebeskyttelse. Løbet måtte rødflages, så læge og ambulancefolk kunne hjælpe køreren, der efterfølgende blev kørt til sygehus i Århus for nærmere undersøgelse.

Grundet de strenge miljøkrav, der ikke tillader racerløb på FDM Jyllandsringen efter klokken 18.00 søndag, samt det faktum, at det ikke var muligt at rekvirere en erstatningsambulance, var løbsledelsen ikke i stand til at genoptage løbet, hvorfor resultatet blev beregnet på basis af de specielle regler, som er gældende i sådanne situationer.

Dette betød, at Jens Møller, Ikast, blev tildelt sejren i dette løb foran Kim Morgan Jensen, Vrå, og Casper Elgaard, hvilket betød, at Casper Elgaard havde sikret sig tilstrækkeligt med point til at vinde titlen foran Robert Schlünssen, Tyskland, og Jason Watt, Herlev.

Mens det sidste DTC-heat løb blev et antiklimaks på sæsonen, var det første en sand perle af godt og tæt motorsport.

© bilmagasinet.dk

Michael Outzen, Ringe, formåede at køre sig fra en startposition som nummer tre og forbi Jason Watt og Casper Elgaard, men efter at han havde vist, at han og sin BMW 320i E46 fortsat var konkurrencedygtig, lod han de to titelkandidater kæmpe videre om sejren og de fleste point. Også andetsteds i feltet blev der kæmpet hårdt om placeringerne. Michael Carlsen, Vissenbjerg - der i øvrigt satte en ny rekord ved at have været med i 93 af de 97 afviklede DTC-afdelinger - havde således en flot kamp med Jens Møller, Ikast.

Se resultater fra finalen og 2010-sæsonen

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...