© bilmagasinet.dk

Elgaard og Watt: Vi skal fremad!

Årets største motorsportsbegivenhed i Danmark afvikles med et brag på Jyllandsringen i weekenden

1. september 2010 af Steen Bachmann


For tre uger siden fik Casper Elgaard, Århus, endelig hul på bylden. På Ring Djursland scorede han sin første 2010-sejr, da han vandt en afdeling af Danish Touringcar Championship. I weekenden gælder det FDM Jyllandsringen og GP Danmark, men det bliver en noget sværere opgave for den tidligere tredobbelte mester.

På programmet er tredje afdeling af Scandinavian Touring Car Cup - det nye supermesterskab, der tæller deltagerne fra den danske DTC-serie og det svenske modstykke, STCC. Det betyder, at der denne gang bliver 25 toptunede racerbiler i topklassen ved GP Danmark.

”Når svenskerne kommer, bliver det en hård og tæt kamp. Jeg glæder mig til, at jeg skal køre mod dem igen,” siger Casper Elgaard, der fik en alt andet end perfekt start på sin sæson, hvor han efter to løb skiftede team.

Elgaard: Jeg skal fremad
”Det kan kun gå bedre end de to første skandinaviske løb. Jeg regner med, at jeg kommer til at blande mig i toppen,” siger han. ”De to første løb med svenskerne ikke lige været der, hvor jeg har været mest heldig. Første gang ødelagde jeg en motor, som ødelagde hele weekenden. Göteborg var første weekend med det nye team, hvor jeg var med oppe i toppen og viste gode takter, men det kunne godt være gået bedre. Men jeg synes, at der er kommet styr på det nye team, jeg kører for!”

Mens Casper Elgaard indtager førstepladsen i kampen om Danish Touringcar Championship, er han endnu ikke kommet på scoringstavlen i Scandinavian Touring Car Cup. Men han er overbevist om, at det sker i weekenden, for FDM Jyllandsringen er en bane, han kender godt.

”Det er et år siden, at jeg sidst vandt på banen, og jeg forventer, at det kommer til at gå rigtig godt,” siger Casper Elgaard, der dog forventer hård modstand.

”Jan i Lacettien bliver rigtig, rigtig stærk. Han viste i Göteborg, at han hurtigt fandt sig til rette i den bil. Jan er en hurtig kører, så det er en god sammensætning. Volvoerne er rigtigt stærke, specielt i tidtagningen, og der er rigtigt mange kørere, som kan blande sig og komme med i super 8 kvalifikationen. Det bliver rigtigt svært!”

Watt: Det ser godt ud
"Jeg tror nok på, at vi skal kunne gøre os gældende,” siger Jason Watt, Herlev. ”Jeg er mere optimistisk end til Åbningsløbet, for der troede jeg, at vi ville få trukket bukserne længere ned. Men uanset om vi kikker på de to fælles løb, der er blevet kørt på Jyllandsringen eller i Göteborg, så har vi bevist, at danskerens niveau er højt.”

DTC-mesteren fra 2002 indtager aktuelt en 12. plads i den samlede stilling for Scandinavian Touring Car Cup, hvor han er fjerdebedste dansker. Grundstenen i denne position er den femteplads, han kørte hjem, da der var premiere på den nye løbsserie på netop FDM Jyllandsringen tilbage i april. Dengang frygtede han for modstanden fra Sverige.

”Jeg havde en forestilling om, at de svenske teams havde testet mere og kendte Yokohama-dækkene bedre end os danskere, der først er begyndt at køre på dem i denne sæson,” siger Jason Watt. ”Nu har vi kørt mod dem herhjemme og i Sverige, hvor vi også gjorde os godt gældende, så det beviser, at danskerne også kan finde farten i bilerne.”

Tekst: Morten Alstrup

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...