DTC 2009
DTC 2009© bilmagasinet.dk

DTC bliver Skandinavisk

Nyt dansk-svensk race i 2010-sæson

3. november 2009 af Mikkel Thomsager

Danmarks fornemste racerklasse, Danish Touringcar Championship (DTC), bliver interskandinavisk i næste sæson. Den danske DTC-organisation har indgået et samarbejde med deres svenske kolleger om en overbygning til DTC, kaldet Scandinavian Touring Car Cup, hvor kørere fra de to lande kører mod hinanden

Scandinavian Touring Car Cup bliver afviklet over fire løbsweekender med to i henholdsvis Sverige og Danmark. Udover at tælle til Scandinavian Touring Car Cup kommer disse fire afdelinger også til at tælle til de enkelte landes mesterskaber, som for Danish Touringcar Championships vedkommende kommer til at bestå af yderligere fire løbsweekender på de hjemlige racerbaner.

- Grundtanken bag etableringen af Scandinavian Touring Car Cup er, at vi i fællesskab skal blive endnu stærkere og kunne præsentere vores publikum og TV-seere for større og bedre felter med et højt konkurrenceniveau, forklarer Peter Elgaard fra DTC A/S.

Såvel Danish Touringcar Championship som Swedish Touring Car Championship kører i dag efter FIA's Super 2000-reglement, der også er kendt fra VM-serien, så racerne i de to lande kan uden videre sammenstilles.

- Derudover udformer vi nu også et fælles sportsligt reglement, så vi får et identisk afviklingsformat i mesterskaberne, da det jo ikke vil være hensigtsmæssigt at gøre tingene på en måde, når der kæmpes om Scandinavian Touring Car Cup, og på en anden måde, når det er rene DTC-løb, som afvikles, forklarer Peter Elgaard.

Som i den internationale WTCC-serie bliver Yokohama eneleverandør af dæk til DTC, som det har været tilfældet i STCC i 2009.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...