© bilmagasinet.dk

Dramatisk grusrally ved Schackenborg

Pas på langsomt kørende høstmaskiner og traktorer!

23. august 2010 af Steen Bachmann


Motor Sport Sønderjylland afviklede lørdag sit Schackenborg Grus Rally, og her var en velforberedt og meget velkørende Tim Fraas, Vejby, som sammen med codriver Janni Møller Jørgensen, Assens, i deres store Volvo 240 satte bedste sammenlagte tid, hvor de var fem sekunder foran Benny Petersen/Preben Jensen, Esbjerg/Tjele, i Peugeot 106 Evo. 5 sekunder efter. Yderligere 14 sekunder efter fulgte Jens Chr. Pilgaard/Carsten Bjerregaard, begge Holstebro, i Subaru Impreza WRX.

Løbsleder Preben Johansen, Rødekro, havde igen klaret det store job at finde fem specialprøver udelukkende med grusunderlag til, som navnet også siger, Schackenborg Grus Rally 2010. Sammen med hans store stab af hjælpere og officials fra Motor Sport Sønderjylland blev dette rally afviklet, godt nok med lidt forsinkelser som følge af en større afkørslen, men som man ved pokaloverrækkelsen kunne se, skete det til alles største tilfredshed. Smilene på deltagernes læber var da heller ikke til at misforstå ude på hastighedsprøverne, der blev kørt to gange.

Ingen kendte prøverne på forhånd
Rallyet bød på overraskelser for kørerne lige som for officials, Kørerne blev mødt med ikke mindre end tre nye hastighedsprøver i forhold til sidste år, så ingen kunne bryste sig med, at de kendte alle prøverne fra sidste år. Officialsene vidste ikke på forhånd, hvordan problemer kunne opstå på de nye og snævre hastighedsprøver. Det viste sig dog snart at det faktisk skulle være på en af de gamle hastighedsprøver, at de fleste uheld skulle ske. Nemlig Gallehus Skov prøven.

Denne prøve er en kombination af lange lige stræk, afbrudt af tre snævre 90 graders sving, et par hurtige og et par mellemhurtige sving med dårlig udsyn. Ikke mindre end otte mandskaber røg her i større problemer og måtte trækkes op af en meget velvillig entreprenør Erik Jacobsen fra Gallehus, som var Motor Sport Sønderjylland behjælpelig med at få disse biler op af de meget dybe grøfter.

Fuldt stop for landmænd
”På hastighedsprøve 4 Bønderby prøven var det landmændene der voldte problemer, da de selvfølgelig skulle ud for at redde høsten i det fine vejr. Efter lidt tid fik vi en official ud at stå ved markerne, så når bønderne skulle køre korn fra og til, stoppede vi prøven,” siger prøvechef Chr. Volter, Lunderskov. ”Det var en god løsning for alle parter.”

Også de opstillede chikaner, som skulle tage farten af de lange lige stræk, hvor bilerne kom op over 200 km/t, så ikke alle hele ud, da de efter løbet skulle samles ind. I alt 30 paller af de udsatte 60 paller var beskadiget. Så man kører tæt på i de hurtige rallybiler.

Tekst & foto: Michael Eisenberg

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...