© GM

DR2 sender temaaften om motorsport

... men mystisk planlægning betyder, at det sker samtidig med årets 24-timers løb i Le Mans

7. juni 2011 af Bil Magasinet

Hvad vil du helst se: TV2 og TV2 Sports fremragende og dramatiske live-dækning af Le Mans, eller en temaaften på DR2? Svaret er givet på forhånd, for selv om det er prisværdigt, at DR2 for en gangs skyld bringer et program for biltosser, er det mildest talt uheldig planlægning at programsætte det samtidig med verdens største motorsportsbegivenhed. De seere, der interesserer sig for motorsport, ser naturligvis Le Mans.

DR2's temaaften går tæt på Danmarks bedste internationale racerkørere. Her fortæller de om deres bedste racerløb, værste uheld og om hvad der skal til at få succes på racerbanerne verden over. DR2s Morten Remar tager i ’Vrooom på DR2’ seerne med til Padborg Park for at give et indblik i motorsportens verden.

Livet som racerkører
I temaet får seerne blandt andet indblik i livet som racerkører. En af Danmarks travleste racerkørere Jan Magnussen, fortæller om, hvad han laver, når han ikke sidder i en racerbil og hvordan han med løb og testkørsler i udlandet hver weekend forsøger at få familielivet til at hænge sammen. Jason Watt fortæller om, hvordan det er at være eneste dansker i kamp mod den svenske "overmagt" i den skandinaviske løbsserie STCC. Og Nicolas Kiesa, der som den seneste dansker har været til start i motorsportens kongeklasse, Formel 1, fortæller om, hvor svært det er at nå til tops og hvad det kræver af mentalitet og afsavn at nå målet.

Motorsport er blevet mere sikker, men er stadig en farlig sport. Det har den 8-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen, racerkøreren John Nielsen og DTC-køreren Jesper Sylvest mærket på deres egen krop. I temaet fortæller de om, hvordan de kom videre efter deres alvorlige uheld og hvad det har haft af konsekvenser på godt og ondt for dem som mennesker og racerkørere.

Temaaftenens vært og tilrettelægger prøver sit eget talent som racerkører af i et 4-timers langdistanceløb på Padborg Park. Det sker i teamet Jet Black Racing.

Vrooom på DR2 sendes lørdag 11. juni kl. 20.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...