© bilmagasinet.dk

Dobbelt dansk i DTM

Tom K blandt favoritterne til sæsonpremieren på Hockenheim

15. maj 2009 af Steen Bachmann

Der er to danskere i feltet, når premieren går for Europas bedste standardvognsmesterskab denne weekend. Tom Kristensen og Christian Bakkerud er med, når første afdeling af standardvognsserien DTM afvikles på Hockenheim-banen ved Heidelberg.

41-årige Tom Kristensen (med startnummer to) er igen i år en af titelfavoritterne. Tom fortsætter hos Audi, hvor han er én af kun fire kørere, der får den nye A4 årgang 2009. "Vi fire kørere i den opdaterede A4´er har alle en chance for at vinde mesterskabet. Men Mercedes er ikke tilfreds med ikke at have vundet mesterskabet siden 2006, så der venter os en tændt modstander," siger Tom, der sidste år blev nummer otte i mesterskabet.

24-årige Christian Bakkerud (med startnummer 18) er DTM-debutant. Sidste år havde Bakkerud kæmpet sig frem til klassen lige under formel 1, det internationale GP2-mesterskab, men en rygskade tvang ham til at sætte karrieren på stand-by efter Monacos Grand Prix.

"Men nu er jeg klar igen og jeg glæder mig virkelig til at prøve kræfter med Tom K og co i DTM - det er fantastiske biler med en række fremragende kørere," siger Bakkerud, der sidste år indgik i Canal+´s kommentator line-up til DTM. Han stiller op for Kolles TME-teamet, hvor han kører en Audi A4 årgang 2007.

"Der bliver tale om et læreår og min 2007-bil kan næppe være med helt fremme i feltet. Men jeg satser da på at drille en række af de nyere biler," siger Bakkerud.

 

© bilmagasinet.dk

Mercedes-Benz C-klasse fabriksracer årgang 2009.


Internationale topnavne

DTM-feltet 2009 omfatter også en lang række internationale topnavne. Den tidligere formel 1-kører Ralf Schumacher er efter debutsæsonen 2008 rykket op i en af de nye 2009-modeller og er dermed en af titelkandidaterne. Mercedes har også stortalentet Paul di Resta (nummer to i 2008-mesterskabet), Bruno Spengler og formel 1-testkører Gary Paffett i 2009-modeller mens Bruno Senna (nevø til den afdøde formel 1-legende Ayrton) i sidste øjeblik valgte at koncentrere sig om formel 1 og sportsvogns-racing.

Tom Kristensen har igen i år den regerende mester Timo Scheider som teamkammerat mens svenske Mattias Ekström og Martin Tomczyk sidder i de to sidste 2009-Audi´er.

Canal+ transmitterer live fra alle DTM-kvalifikationer (lørdag) og -løb (søndag). Euroserien i formel 3, der "uddanner" fremtidens formel 1-stjerner, vises begge dage som optakt til DTM-løbene.

Kommentatorer til DTM på Canal+ er Peter Nygaard og Lars-Christian Brask.

 

© bilmagasinet.dk

Tom K's "100-års" Audi A4 årgang 2009 fra testen 27. april på Hockenheim


DTM HOCKENHEIM 17. MAJ:

Bane: Hockenheim (ved Heidelberg)

Længde: 4,574 km

2008-vinder: Mattias Ekström, Audi

Tom Kristensen i 2008: Nummer 3

 

De, der ikke kan tage Canal+, kan se løbet live på tyske ARD lørdag kl. 13 og søndag kl. 13.45.

 

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...